Ο αντιδήμαρχος Ευάγγ. Παπανικολάου για την τροποποίηση σύμβασης του Ο.Τ.9
Ποιότητα Ζωής

Ο αντιδήμαρχος Ευάγγ. Παπανικολάου για την τροποποίηση σύμβασης του Ο.Τ.9

Η 3η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με το έργο της ανάπλασης του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση πρόκειται να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 (Τροποποίηση σύμβασης για το Ο.Τ.9 συζητείται στο Πε.Συ. Αττικής) και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Ευάγγελος Παπανικολάου ενημερώνει σχετικώς:

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 πρόκειται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η έγκριση σύναψης και όρων της 3ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το έργο «Ανάπλαση Ο.Τ. 9 Δήμου Λυκόβρυσης (Διαμόρφωση χώρων πρασίνου – αναψυχής – αθλητικών εγκαταστάσεων – καταστημάτων και υπόγειας στάθμευσης)» συνολικού προϋπολογισμού 14.236.990,36 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Στη συνέχεια, αφού καταρχήν εγκριθεί η πρόταση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, θα σταλεί η σχετική απόφαση προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Η 3η τροποποίηση της από 31-12-2010 αρχικής προγραμματικής σύμβασης, αφορά την τροποποίηση του άρθρου 8, δηλαδή του χρόνου διάρκειας αυτής, ως προς τη δυνατότητα παράτασης από δύο έτη σε τέσσερα έτη, για να συμπεριληφθεί ο κατά τον νόμο χρόνος συντήρησης του έργου (15 μήνες) και τυχόν παράταση του χρόνου περαίωσης του έργου, που ενδεχομένως χρειαστεί να δοθεί στον ανάδοχο μελλοντικά, λόγω αντιμετώπισης μη προβλέψιμων καταστάσεων (οικονομικών, καιρικών συνθηκών, τεχνικών, κ.ά.).

Η ανάδοχος εταιρεία έχει αποστείλει στον Δήμο αίτημα περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου κατά 180 ημέρες, το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό, διότι μέχρι και σήμερα δεν συντρέχει σχετικός  λόγος καθόσον η εγκατάσταση γεωθερμίας, που εγκρίθηκε με τη με αριθμ. 139/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει εκ παραλλήλου με τις υπολειπόμενες εργασίες.

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας 

Παπανικολάου Ευάγγελος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet