Δημόσια ενημέρωση για το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση ζητεί η Συμμαχία Πολιτών
Ποιότητα Ζωής

Δημόσια ενημέρωση για το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση ζητεί η Συμμαχία Πολιτών

Να δώσει απαντήσεις δημοσίως για το έργο του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, και όχι πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του, καλεί τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Με αφορμή δήλωση του δημάρχου ότι η ανάληψη του υπολειπόμενου κόστους για την ολοκλήρωση του έργου θα αποσυρθεί από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και ότι ο ίδιος θα συζητήσει το θέμα στο γραφείο του με τους επικεφαλής των παρατάξεων, η Συμμαχία Πολιτών υποστηρίζει ότι δημιουργούνται «σοβαρά θέματα διαφάνειας στον Δήμο». Παράλληλα, ερωτήσεις για τα οικονομικά στοιχεία του έργου έχει καταθέσει προς τον δήμαρχο ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στις οποίες ουδέποτε πήρε απαντήσεις, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Κύριε δήμαρχε, δημόσια ενημέρωση και όχι κλειστή στο γραφείο σας για το έργο στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης

Η τελική συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει ολόκληρο το υπολειπόμενο κόστος του έργου ανάπλασης στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9 της Λυκόβρυσης (Ο.Τ. 9) δεν πρόκειται να ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Μαΐου γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα και το θέμα θα αποσυρθεί ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε ότι σκοπεύει να τα συζητήσει στο γραφείο του με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόρησαν με τη θέση του δημάρχου. Το ίδιο κι εμείς.

Γιατί η ενημέρωση για ένα έργο προϋπολογισμού 14.236.990 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους κατά 70% και από δημοτικούς πόρους κατά 30% (είναι το χαράτσι του ειδικού τέλους που πληρώνουν από το 2004 οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Λυκόβρυσης) πρέπει να γίνεται σε κλειστά γραφεία και όχι δημόσια εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ.Σ.;

Και πώς αλήθεια θα εκπροσωπηθούν και θα ενημερωθούν τα τέσσερα από τα 13 μέλη της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν εκπροσωπούνται από κάποια παράταξη; Κι αυτό ισχύει για τους Κική Νικολαροπούλου, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, Προκόπη Μπελεχρή, που έφυγαν από την παράταξη της κας Γώγου, όπως και για την κυρία Παπαδημούλη.

Το άλλο θέμα είναι ότι ειδικά για το έργο Ο.Τ. 9, το οποίο όπως είπαμε πληρώνουν από το υστέρημά τους οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Λυκόβρυσης, ο δήμαρχος οφείλει να είναι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα διαφάνειας. Έχουν ακουστεί τόσα πολλά, εδώ και χρόνια, γι΄ αυτό το έργο ώστε να μην υπάρχει λόγος να δημιουργηθούν περισσότερες σκιές.

Από τη δική μας πλευρά, της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, υπάρχουν και αρκετοί ακόμα λόγοι που υποστηρίζουμε ότι όλα πρέπει να γίνονται δημόσια και όχι σε κλειστές πόρτες. Ο κυριότερος είναι ότι ο κ. Μαυρίδης πεισματικά δεν δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις που του υποβάλουμε είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με επιστολές. Με λίγα λόγια δημιουργούνται σοβαρά θέματα διαφάνειας στον Δήμο μας. Ο Κώστας Μπαλδεράνος ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση αρκετές περιπτώσεις.

Ειδικά πάντως για το Ο.Τ. 9 εδώ και 40 ημέρες έχουν γίνει γραπτές ερωτήσεις από τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για να οικονομικά στοιχεία του έργου. Όσο είδατε εσείς απαντήσεις, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς. Κι όμως ο νόμος υποχρεώνει τον κ. Μαυρίδη να δίνει απαντήσεις εντός 30 ημερών.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι δεν πρέπει με τίποτα να στηρίξουμε τη λογική των κλειστών συναντήσεων. Ούτε να χειροκροτήσουμε μια παράσταση που μοιάζει με κοροϊδία των πολιτών γιατί, ενώ έχει ανακοινωθεί από το 2015 η συμφωνία του Δήμου και της Περιφέρειας για την κατάργηση του χαρατσιού, οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης εξακολουθούν να πληρώνουν ακόμα και σήμερα 65% επιπλέον στα δημοτικά τέλη.     

Αλήθεια ο δήμαρχος θα δώσει τις απαντήσεις, όπως είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία; Ή μήπως φοβάται κάτι;

Έγγραφο με αρ. πρ. 234/8-1-2016Αλήθεια ο κ. Μαυρίδης θα ενημερώσει δημόσια τους πολίτες γιατί έδωσε κρυφά και παράνομα από το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. πρ. 234/8-1-2016) την επίβλεψη του έργου στην Περιφέρεια; Τι συνέβη;

Μήπως δεν γινόταν επαρκής επίβλεψη έως τώρα; Μήπως κάτι πιο σοβαρό; Περιμένουμε απαντήσεις. 

Και αλήθεια πώς ανατράπηκε αυτή του η απόφαση, κάτι που ανακοίνωσε εντελώς αντιδεοντολογικά στο Δ.Σ. της Τρίτης 24/5 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπανικολάου τονίζοντας ότι την επίβλεψη του έργου προϋπολογισμού 14.236.990 ευρώ θα κρατήσει ο Δήμος;

Δημόσιες απαντήσεις κύριε Μαυρίδη γιατί τα χρήματα του έργου τα πληρώνουν οι πολίτες. Και τα χρήματα είναι πολλά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet