Μείωση τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς ζητεί η Ριζοσπαστική Ανατροπή
Κοινωνία

Μείωση τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς ζητεί η Ριζοσπαστική Ανατροπή

Να μειώσει τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί από τη δημοτική Αρχή η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η παράταξη καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να δείξει έμπρακτη κοινωνική διάθεση στην κάλυψη του κόστους των τροφείων από θεσμοθετημένα έσοδα, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Τα τροφεία των παιδικών σταθμών και η ασκούμενη κοινωνική πολιτική από τη δημοτική Αρχή και κατ΄ επέκταση από το ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία, Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη)

Ολοκληρώθηκε, με αρνητικό πρόσημο, ένας κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ του δημάρχου κ. Αν. Μαυρίδη, του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Α. Τσελέντα, του Συλλόγου Γονέων Νηπίων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης και δημοτικών παρατάξεων, για το ύψος των τροφείων που καλούνται οι γονείς των νηπίων να καταβάλουν στην επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017.

Ο χαρακτηρισμός του αρνητικού πρόσημου προκύπτει τόσο από τις συνθήκες της διαβούλευσης όσο και από το αποτέλεσμά της.

Εν ολίγοις, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 23/6/2016 –που παρεμπιπτόντως προκλήθηκε μετά από συλλογή περισσοτέρων από 100 υπογραφών γονέων σε σχετικό αίτημα του συλλόγου τους– το Διοικητικό Συμβούλιο του υπεύθυνου για τους παιδικούς σταθμούς ΚΟΙΠΑΠ δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια για εμπεριστατωμένη οικονομική μελέτη σχετικά με το ύψος των εισπραττόμενων τροφείων και την δυνατότητα μείωσής των.

Η δημοτική Αρχή είναι προσανατολισμένη στη λογική της σύνδεσης της ποιότητας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών με τα εισπραττόμενα τροφεία, αδιαφορώντας για τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που ζούμε!

Παρόλο που οι γονείς απέδειξαν ότι πολλοί Δήμοι της Ελλάδας δεν εισπράττουν τροφεία ή εισπράττουν πολύ λιγότερα από τον Δήμο μας, παρόλο που οι γονείς πρότειναν και οι προτάσεις τους στηρίχθηκαν από την πλειονότητα των δημοτικών παρατάξεων, παρόλο που οι γονείς προέβησαν σε επανειλημμένα διαβήματα προς την δημοτική Αρχή, ο κύριος δήμαρχος κώφευσε και «υποσχέθηκε» να επανεξετάσει τα αιτήματα μείωσης ή και απαλοιφής των τροφείων… το καλοκαίρι του 2017!

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια και τις προτάσεις του Συλλόγου Γονέων Νηπίων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης και τους συγχαίρουμε για το αγωνιστικό τους φρόνημα!

Καλούμε τη δημοτική Αρχή να σκύψει με μεγαλύτερη σοβαρότητα στην κοστολογική μελέτη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να δείξει έμπρακτη κοινωνική διάθεση στην κάλυψη του κόστους από θεσμοθετημένα έσοδα, όπως πράττουν πολλοί δήμοι της χώρας μας.

Οι πολίτες πληρώνουν ήδη υπέρογκους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Να βάλουμε φρένο στην υφέρπουσα λογική της άμεσης –επιπλέον των φόρων– οικονομικής συμμετοχής των πολιτών στην κοινωνική πρόνοια και σε έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet