Κέντρο Κοινότητας δημιουργείται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Κέντρο Κοινότητας δημιουργείται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κέντρο Κοινότητας δημιουργείται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης, από πλευράς του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου: «Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, πιστός σε οποιαδήποτε παροχή περικλείει την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου και μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε στην υποβολή προτάσεων προς την Περιφέρεια Αττικής για την επιχορήγηση έργου πράξης με την ονομασία “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης”».

Στόχος της δημιουργίας αυτού του κέντρου είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα το «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» θα δραστηριοποιηθεί, στα εξής πεδία:

  • Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
  • Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όσοι πολίτες διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας» και κατά προτεραιότητα σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και ΑμεΑ ή γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα Κέντρα Κοινότητας ήρθαν σε συνέχεια της προηγούμενης πρότασης έργου που είχε ψηφιστεί πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ονομασία «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο». Όσον αφορά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, να ενισχυθεί, η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έτσι και αλλιώς προϋπάρχει. Το Παντοπωλείο διαθέτει, σε όσους δημότες το έχουν ανάγκη, σε σταθερή και τακτική βάση, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd, κ.λπ.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών του είναι άτομα ή νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κ.λπ.). Η λειτουργία της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα έχει ισχύ για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Τέλος, και τα δύο αυτά προγράμματα δεν θα δημιουργήσουν κανένα κόστος για τον Δήμο καθώς, όπως ενημερώνει τους πολίτες, πρόκειται να ενταχθούν στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας 09 και να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet