Κάλεσμα Δ. Κωνστάντου για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία
Κοινωνία

Κάλεσμα Δ. Κωνστάντου για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία

Σε συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 καλεί ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- σημειώνει:

Όλο το καλοκαίρι διαβάζαμε στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων αίματος, απολύτως αναγκαίων για τη ζωή τους. Εκκλήσεις για προσφορά αίματος λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπήρχαν στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις.

Μήνυμα Δ. Κωνστάντου για την εθελοντική αιμοδοσίαΑπό την προσωπική μας εμπειρία στο οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, γνωρίζουμε το άγχος και την αγωνία συγκέντρωσης των αναγκαίων μονάδων αίματος σε μια έκτακτη ανάγκη όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις, η απώλεια αίματος λόγω τραυματισμού κ.λπ.

Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί στη χώρα μας δεν έχει επιτευχθεί η επάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και την αναμενόμενη ενεργοποίηση όλων μας στην ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς μετά από κάθε προσωπικό συμβάν αναζήτησης αίματος.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μία από τις κορυφαίες πράξεις αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Το αίμα δεν έχει υποκατάστατο, προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε φορά που προσφέρουμε εθελοντικά αίμα, βοηθάμε μέχρι και τρεις συνανθρώπους μας σε μια δύσκολη για τη ζωή τους στιγμή.

Ας προσφέρουμε στον εαυτό μας τη μοναδική εμπειρία της εθελοντικής προσφοράς αίματος!

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00′ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τακτική φθινοπωρινή αιμοδοσία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης (αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», δημαρχείο Πεύκης, είσοδος από Χρυσοστόμου Σμύρνης) με την οργανωτική επιμέλεια του ΚΟΙΠΑΠ και τη συνεργασία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet