«Οι διασταυρώσεις καρμανιόλες στη Λυκόβρυση & η αδιαφορία του Δήμου»
Κοινωνία

«Οι διασταυρώσεις καρμανιόλες στη Λυκόβρυση & η αδιαφορία του Δήμου»

Για διασταυρώσεις – καρμανιόλες στη Λυκόβρυση κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης και κατηγορεί τη δημοτική Αρχή ότι αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών.

Με αφορμή το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη Λυκόβρυση (Τροχαίο με απεγκλωβισμό στη Λυκόβρυση) η παράταξη καταλογίζει σε στελέχη της ομάδας του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη ότι «δεν λένε λέξη για τα προβλήματα της Λυκόβρυσης», αφού «χρόνια τώρα έχουν εξασφαλισμένες τις ψήφους των κατοίκων χωρίς να κάνουν το παραμικρό», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι διασταυρώσεις καρμανιόλες στη Λυκόβρυση και η μεγάλη αδιαφορία της δημοτικής Αρχής

Ένα σοβαρό τροχαίο είχαμε την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Λυκόβρυσης, κοντά στο εργοστάσιο Βενέτη, δίπλα στον λαχανόκηπο. Σε μια γειτονιά που κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποια αυτοκίνητα, αλλά και κάποιοι πεζοί κινδυνεύουν.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν παρέμβαση του Δήμου, τα αυτιά της δημοτικής Αρχής (της σημερινή και της προηγούμενης) ήταν και παραμένουν κλειστά. Ασχολούνται ενδεχομένως με τα εσωτερικά τους θέματα ή με προβλήματα που είναι μόνο στη γειτονιά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ε. Παπανικολάου. Όλα λύνονται ρουσφετολογικά. Αυτό έμαθαν αυτό κάνουν…

Ειδικά για το τροχαίο της περασμένης Τρίτης θα διαπιστώσει όποιος πάει στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Λ. Κατσώνη ότι ο Δήμος δεν πήγε να μαζέψει ούτε τα σπασμένα τζάμια, ούτε τα κομμένα λάστιχα. Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική.

Και βεβαίως δεν έχει πάρει κανένα μέτρο γι΄ αυτή τη διασταύρωση – καρμανιόλα. Δεν το γνωρίζει το πρόβλημα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, το γνωρίζει, αλλά είτε αδιαφορεί προκλητικά, είτε είναι ανίκανη να δώσει λύσεις. Και τα δύο είναι επικίνδυνα.

Ένα άλλο επικίνδυνο μέρος της Λυκόβρυσης, ειδικά για τους πεζούς, είναι η διασταύρωση Σοφ. Βενιζέλου και Γρ. Λαμπράκη, στη γωνία της Εθνικής Τράπεζας. Η πιο δύσκολη διασταύρωση της πόλης. Κι αυτό γιατί η σηματοδότηση έχει ουσιαστικά ακυρωθεί και οι πεζοί, που κατεβαίνουν από την πλευρά του Ο.Τ. 9 προς την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, σηκώνουν τα χέρια και κάνουν την προσευχή τους στον Θεό για να περάσουν απέναντι. Τα φανάρια, που έχουν τοποθετηθεί για να κάνουν ασφαλή τη διάβαση έχουν… εξαφανιστεί. Όχι από κάποιον… μάγο, αλλά γιατί είναι καλά κρυμμένα πίσω από τα δένδρα και τις πινακίδες. Η φωτογραφία είναι κι εδώ χαρακτηριστική. Δεν βλέπεις τίποτα ακόμα κι αν γνωρίζεις πού είναι κρυμμένος ο σηματοδότης.

Το θέμα γίνεται πιο σοβαρό γιατί αυτή την κεντρικότατη διασταύρωση τη χρησιμοποιούν πέρα από όσους κινούνται στην περιοχή, περισσότερο οι πιστοί που πηγαίνουν στην εκκλησία και τα μέλη του ΚΑΠΗ όταν αποχωρούν για τα σπίτια τους. Μάλιστα κάποια μέλη έχουν κάνει και αίτημα στον Δήμο για να λυθεί το πρόβλημα. Όσο όμως είδατε εσείς τη λύση, άλλο τόσο την είδαν κι αυτά. Κι όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Φαντάζεστε τι γίνεται στα δυσκολότερα θέματα με αυτόν τον δήμαρχο και αυτή τη δημοτική Αρχή. Το κακό είναι ότι κάποια επιφανή στελέχη της ομάδας Μαυρίδη δεν λένε λέξη για τα προβλήματα της Λυκόβρυσης, αφού χρόνια τώρα έχουν εξασφαλισμένες τις ψήφους των κατοίκων χωρίς να κάνουν το παραμικρό.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα σημεία δύσκολα στην πόλη που χρειάζονται προσοχή. Μην ξεχνάμε το περυσινό οδυνηρό τροχαίο με το παιδάκι στην καρδιά της Λυκόβρυσης. Αυτά τα σημεία θα τα αναδείξουμε το συντομότερο.

Όμως όποιος φορέας ή κάτοικος της Λυκόβρυσης επιθυμεί να επισημάνει κάποια τέτοια δύσκολα σημεία μπορεί να επικοινωνήσει με στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών ή να στείλει ένα σχετικό μήνυμα στο e-mail  μας:  [email protected]

Η «ομάδα δράσης για τη Λυκόβρυση» που έχουμε δημιουργήσει και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης θα εντείνουν τις προσπάθειες τους όχι μόνο για την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης, αλλά και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για  την επίλυσή τους.

Δύο χρόνια «βάλαμε πλάτη» και δείξαμε ανοχή σε αυτή τη δημοτική Αρχή κρατώντας χαμηλούς τόνους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Δυστυχώς όμως είναι περισσότερο ανίκανη από όσο δείχνει. Κι εμείς έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, αυτόν της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet