Μήνυμα παραδειγματισμού από το Έπος του ΄40 δίνει η αντιδήμαρχος Πεύκης
Κοινωνία

Μήνυμα παραδειγματισμού από το Έπος του ΄40 δίνει η αντιδήμαρχος Πεύκης

Μήνυμα παραδειγματισμού από το Έπος του ΄40, ώστε να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας απευθύνει η αντιδήμαρχος Πεύκης Ευθυμία Τσεκούρα με αφορμή της Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος επισημαίνει:

Φίλες και φίλοι,

Η 28η Οκτωβρίου για εμάς τους νεώτερους Έλληνες, είναι ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας, αλλά και ημέρα ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς που δημιούργησαν την εποποιία του 1940 και απέδειξαν τη δύναμη της ελληνικής ψυχής.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους, σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της εθνικής μας μνήμης. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας. Tο έπος του ΄40 δίνει σε όλους μας, στις δύσκολες αυτές ώρες, τη δυνατότητα να αντλήσουμε κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα.

Προπάντων, στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα δίδαξε και συμβολίζει, στις δύσκολες αυτές ώρες, τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

Είναι, ένα ζωντανό και επίκαιρο μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης του λαού µας. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός μας ξεχωριστά, ώστε η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία να είναι οι οδηγοί µας στον δρόμο της προοπτικής και της ελπίδας.

Τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Ο σημερινός εορτασμός εμπεριέχει ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα. Ο στόχος, όσο υψηλός ή όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει το σθένος, η θέληση και η πίστη. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, ας ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες με θέληση, πίστη, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

Πίστη και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους, να πετύχουμε την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας. Να βγούμε από την παρούσα κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Πιστεύω ότι καταθέτοντας τις μεγαλύτερες προσπάθειές μας και τη δημιουργική μας δύναμη θα τα καταφέρουμε.

Ενωμένοι, όπως οι πρόγονοί μας, ας παραδειγματιστούμε από αυτούς και ας αγωνιστούμε για την επίτευξη των στόχων μας, με σκοπό την ανάκαμψη της χώρας μας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Όλοι μαζί, ομόθυμα, ομοούσια και συντεταγμένα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Είναι στο χέρι μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet