Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ευχαριστεί τους εθελοντές του
Κοινωνία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ευχαριστεί τους εθελοντές του

Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αναφέρεται ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Μπορεί η 5η Δεκεμβρίου να καθιερώθηκε το 1985 ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, σήμερα όμως η έννοια του εθελοντισμού είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ημερομηνία. Είναι μια έννοια με σχεδόν μεγαλειώδη σημασία που οφείλουμε ως κοινωνία να τη γιορτάζουμε κάθε μέρα και με κάθε ευκαιρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού καθιερώθηκε, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου. Σήμερα η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ευχαριστεί θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, όπου σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που διοργανώνει ο Δήμος, με περισσή αγάπη και ανιδιοτέλεια δηλώνουν πάντα το «παρών».

Στη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους ή οι ίδιοι οι μηχανισμοί της αγοράς. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι εθελοντές μας προσφέρουν σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων με κύρια πεδία εφαρμογής τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία ή τα κοινωνικά προγράμματα, όπως το Πολυϊατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και η Ιματιοθήκη.

Ο εθελοντισμός σήμερα δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, καθώς μας αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, αφού προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. 

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του, πέρα από τους εξαίρετους και καταρτισμένους υπαλλήλους, διαθέτει παράλληλα και μια δυναμική ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Πέρα όμως από αυτά τα άτομα, στον Δήμο μας προσφέρουν και εταιρείες, σύλλογοι, σχολεία, συνεταιρισμοί από όλη τη Ελλάδα, και φυσικά απλοί δημότες, οι οποίοι, ο καθένας από την μεριά του, ανταποκρίνεται και στηρίζει τις ενέργειες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, με σκοπό την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών που στηρίζουν αυτό τον σκοπό είναι ουσιαστική και αναμφισβήτητα υποδηλώνει ότι η Αλληλεγγύη στις μέρες μας είναι ο σημαντικότερος πυλώνας  για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Για τον λόγο αυτό τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet