Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία Αγάπης του ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία Αγάπης του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδημοτική – φιλανθρωπική συναυλία Αγάπης, στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», -παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Με εορταστική διάθεση ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, το νεανικό συγκρότημα Jack Pot και η παιδική χορωδία των Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου και Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της κας Εύης Χλωρού, παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ο στόχος της εκδήλωσης επιτεύχθηκε με τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος των δύο φορέων Γιώργος Πατούλης εξήρε τη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τη συνένωση δυνάμεων με φορέα το ΕΔΔΥΠΠΥ, με σκοπό την προαγωγή Πολιτισμού με κοινωνικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής: «Στις μέρες μας η Αλληλεγγύη γίνεται συνώνυμο της Αυτοδιοίκησης, η οποία, ως γνήσιος συμπαραστάτης της κοινωνίας, οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικές ανάγκες. Η προσφορά είναι μια έννοια που αναδεικνύει το μεγαλείο του ανθρώπου να υπερβαίνει εμπόδια και να δίνει ουσιαστική στήριξη, αλλά και το μεγαλείο των πολιτισμένων κρατών που αναπτύσσουν το εθελοντικό κίνημα μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Δημιουργούμε, λοιπόν, διαδημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όχι μόνο για να ψυχαγωγούμε τους δημότες μας, αλλά για να προσφέρουμε έμπρακτα τη βοήθειά μας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή. Ενόψει των Εορτών θα ήθελα να απευθύνω ένα Μήνυμα Αγάπης και Ελπίδας προς όλους: “Μόνο ενωμένοι μπορούμε να υπερβούμε την κρίση και να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, με ειλικρίνεια και αλληλεγγύη”».

Παράλληλα, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την αγάπη με την οποία πλαισίωσαν την εκδήλωση, κάθε δημότη Λυκόβρυσης και Πεύκης που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» και ευχήθηκε σε όλους «Καλές Γιορτές». Η κα Πατούλη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η διαδημοτική πολιτιστική διασύνδεση γίνεται καθημερινά μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκες και χρειάζονται τη δική μας ειλικρινή στήριξη. Στο πλαίσιο των διαδημοτικών μας πρωτοβουλιών η εορταστική – φιλανθρωπική συναυλία αναδεικνύει τις αξίες που υπηρετούμε όσοι προσφέρουμε στην Αυτοδιοίκηση όχι από ίδιον όφελος αλλά από ειλικρινή Αγάπη. Η φράση που ενώνει τις συλλογικές μας δράσεις “Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο” δεν είναι θεωρητική προσέγγιση, αλλά ουσιαστική πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους συνανθρώπους που μας έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα από τις καλλιτεχνικές μας δραστηριότητες, ως Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε μια μεγαλύτερη αγκαλιά αγάπης και ελπίδας για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερα παιδικά χαμόγελα στην Ππατρίδα μας».

Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ παράλληλα προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μουσικής «Από το κλασικό στο σύγχρονο & το έντεχνο», στις 17 & 18 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΔΔΥΠΠΥ, στον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και η εντεταλμένη σύμβουλος του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη συνένωση αυτοδιοικητικών δυνάμεων με όχημα τον Πολιτισμό. Όπως είπε: «Οι διαδημοτικές πρωτοβουλίες ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνίες γιατί δίνουν τη δυνατότητα καλλιτεχνικών διεξόδων στους δημότες μας, αλλά και ερεθίσματα πολιτιστικής ανάπτυξης και ανθρωπιστικής προσφοράς».

Στην εορταστική συναυλία Αγάπης παρευρέθηκαν:

Ρένα Χαλιώτη αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας πρόεδρος ΚΕΔΑ Δήμου Αμαρουσίου, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη δημοτική σύμβουλος – πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Δήμου Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου – πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Πέτρος Κόνιαρης δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Δημήτρης Κατραμάδος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης & δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Κωνστάντος επικεφαλής δημοτικής παράταξης & δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κώστας Μπαλδεράνος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γ. Πέτρου πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, Έλλη Μήτση πρόεδρος Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, Γιώργος Γαζεπίδης πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία», Σταύρος Μονεμβασιώτης πρόεδρος Α.Ο. Πεύκης, Βασίλης Μήκας πρόεδρος Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη», Λευτέρης Γιαννουλόπουλος πρόεδρος Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Πεύκης – Λυκόβρυσης «Αριστοτέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet