“Αναγκαία η κοινωνική ομπρέλα προστασίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες”
Κοινωνία

“Αναγκαία η κοινωνική ομπρέλα προστασίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες”

Ότι πρέπει να δημιουργηθεί κοινωνική ομπρέλα προστασίας και φροντίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τονίζει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Όταν ο Δήμος δείχνει ανθρώπινες ευαισθησίες!!!

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ζούμε και βιώνουμε δύσκολους καιρούς στην προσπάθειά μας να επιβιώσουμε και να τα καταφέρουμε να ανεβαίνουμε την ανηφόρα μας. Μέσα σ΄ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα οι πολίτες καλούνται να δείξουν τις αναγκαίες ευαισθησίες σε όλους αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Ο λαός μας έχει αποδείξει πως η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά όταν χρειαστεί γίνεται βασική επιδίωξη και στόχος προς επίτευξη, ξεπερνώντας όλα τα αρνητικά που μας καθηλώνουν και μας αποπροσανατολίζουν.

Όταν όλα αυτά όμως αφορούν νέους ανθρώπους ως αποδέκτες που, είτε η φύση είτε απρόβλεπτα γεγονότα, τους ξεχώρισαν αρνητικά και τους έκαναν να εξαρτώνται και από την κοινωνική ευαισθησία των συνανθρώπων τους, τότε το θέμα παίρνει διαστάσεις εθνικής προσφοράς. Μιλάμε για όλα εκείνα τα παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της μάθησης κάτω από αντίξοες προσωπικές και μερικές φορές οικογενειακές συνθήκες. Ο κόπος τους διπλάσιος από τα άλλα παιδιά, αλλά και η ανάγκη τους για ασυνθηκολόγητη αγάπη και στοργή από όλους εμάς που λέμε πως έχουμε ευαισθησίες, μεγάλη και χωρίς όρια.

Τα νέα παιδιά με ειδικές ανάγκες μας καλούν να δείχνουμε καθημερινά πως η ανθρωπιά μας δεν έχει χαθεί όσο και αν οι αντίξοες κοινωνικές συνθήκες μας οδηγούν στο αντίθετο. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα που αφορά όχι μόνο τους ιθύνοντες της εκπαίδευσης αλλά και όσους ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών τους. Το πεδίο λαμπρό σε κοινωνική προσφορά προς αυτές τις πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, οι οποίες αναμένουν από τους αιρετούς της πόλης μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσουν την κοινωνική ομπρέλα προστασίας και φροντίδας συνεργαζόμενοι με όλους εκείνους τους φορείς που εμπλέκονται θεσμικά για τον σκοπό αυτό.

Τότε και μόνον τότε όλα αυτά τα παιδιά δεν θα αισθάνονται παιδιά ενός άλλου Θεού, αλλά γόνιμα και δημιουργικά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Και κάτι πολύ σημαντικό. Αυτά τα παιδιά έχουν πολλά να προσφέρουν γιατί η φλόγα της ψυχής τους είναι μεγάλη και μπορεί να φωτίσει την πόλη μας και όλους τους συμπολίτες μας.

Σκόρπιες σκέψεις της δημοτικής μας ομάδας στην αρχή του νέου χρόνου που είθισται να βάζουμε στόχους και προοπτικές κοινωνικής προκοπής, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμπολίτες μας που τις έχουν άμεσα ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet