Στην απεργία της 7ης Απριλίου καλεί το Σωμ. Εργαζομένων Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Στην απεργία της 7ης Απριλίου καλεί το Σωμ. Εργαζομένων Λυκόβρυσης-Πεύκης

Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016 και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30, καλεί τους εργαζόμενους, αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει:

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Προετοιμάζουμε τη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει τον νόμο – “λαιμητόμο” για τη κοινωνική ασφάλιση, παρά τη γενική κατακραυγή. 

Το προηγούμενο διάστημα, με τις κινητοποιήσεις μας, με τη δράση μας, καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε, τώρα ήρθε η στιγμή να χαλάσουμε τα σχέδια. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα.

Από τη συμμετοχή μας, την οργάνωσή μας, θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Απαιτούμε:

  • Να μη περάσει ο νόμος – “λαιμητόμος” που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
  • Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Όχι στον νέο αντιδραστικό νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με τον μισθό, τον βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μην περάσουν τα σχέδιά τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σήμερα επιβάλλεται οι εργαζόμενοι, αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να ανοίξουν μέτωπο κατά της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  του κεφαλαίου, που το μόνο που υπηρετούν είναι τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση σε αυτό το έδαφος. Απαιτούνται ριζικές ανατροπές ώστε τον πλούτο να τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν. Μόνο με αυτή τη προοπτική το εργατικό κίνημα μπορεί να τους βάλει εμπόδια και να αντεπιτεθεί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet