Ριζοσπαστική Ανατροπή: Επικίνδυνη η απόφαση για μείωση του ειδικού τέλους
Πολιτική

Ριζοσπαστική Ανατροπή: Επικίνδυνη η απόφαση για μείωση του ειδικού τέλους

«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την υπερψήφιση της μείωσης του ειδικού τέλους στη Λυκόβρυση από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου η παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης με επικεφαλής τον Μανόλη Πάγκαλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επικίνδυνη για τους κατοίκους του Δήμου μας η απόφαση της οριακής πλειοψηφίας της δημοτικής Αρχής, που συνεπικουρήθηκε από «ανεξάρτητη» δημοτική σύμβουλο

Με δελτίο Τύπου της παράταξής μας της 7ης Ιουνίου 2016 είχαμε επισημάνει ότι «το ειδικό τέλος των 0,80 ευρώ ανά τ.μ., που εισπράττεται για ειδικό σκοπό, πρέπει να καταργηθεί άμεσα με την ανάληψη του κόστους του έργου στο Ο.Τ. 9 από την Περιφέρεια» και ότι «οποιοδήποτε νέο έργο, σε οποιαδήποτε περιοχή του ενιαίου Δήμου μας πρέπει να χρηματοδοτείται από θεσμοθετημένους από την πολιτεία πόρους και όχι από τους κατοίκους».

Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, και ειδικότερα 16 μέλη της πλειοψηφίας και 1 μέλος της μειοψηφίας (κα Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη) κατάφεραν με την οριακή πλειοψηφία των 17 μελών στο σύνολο των 33 συμβούλων να πάρουν μία αρνητικότατη απόφαση τόσο για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης όσο και για το σύνολο των κατοίκων του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν την πρόταση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Μανόλη Πάγκαλου, ο οποίος –με δεδομένη την κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους του έργου στο Ο.Τ. 9 από την Περιφέρεια Αττικής– πρότεινε την κατάργηση του ειδικού τέλους των 0,80 ευρώ ανά τ.μ., που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης αφού συνυπολογισθούν το υφιστάμενο αποθεματικό, οι μη καλυπτόμενες από την Περιφέρεια υποχρεώσεις προς τον εργολάβο και η αποπληρωμή του δανείου.

Αντί αυτής της δίκαιης πρότασης, 16 μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας και η «ανεξάρτητη» κα Παπαδημούλη υπερψήφισαν τη μείωση του εισπραττόμενου ειδικού τέλους σε 0,40 ευρώ ανά τ.μ., αμέσως μετά την απόφαση της Περιφέρειας, και με το υπερβάλλον ποσό που θα εισπραχθεί να χρηματοδοτήσουν το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, που εδώ και 20 χρόνια κυριολεκτικά… σαπίζει από την αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών.

Είμαστε εντελώς αντίθετοι στη λογική της επιπλέον φορολόγησης των κατοίκων, που καλούνται με την «εισπρακτική λογική» της δημοτικής Αρχής να χρηματοδοτούν πλέον κάθε έργο για το οποίο ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ισχυρίζεται ότι δεν έχει τους αναγκαίους πόρους.

Όσον αφορά στην υπερψήφιση της συνέχισης της φορολόγησης των συμπολιτών μας, από το πρώην μέλος της παράταξής μας κα Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη, πραγματικά ντρεπόμαστε γιατί έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις προτάσεις με τις οποίες ζήτησε την ψήφο των πολιτών.

Κατά τα άλλα, χρήματα για την προβολή στελεχών της δημοτικής αρχής και των «καμωμάτων» τους υπάρχουν… άφθονα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet