Τραγούδι, χορός & γέλιο στην παράσταση «Βίρα τις άγκυρες»
Πολιτισμός

Τραγούδι, χορός & γέλιο στην παράσταση «Βίρα τις άγκυρες»

Με κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης παρουσιάστηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση «Βίρα τις Άγκυρες» με πολύ τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και λίγο δάκρυ. Οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα των πολιτών που παρακολούθησαν την παράσταση.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία και ωφελιμότητα των διαδημοτικών συνεργασιών. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι «σε μια εποχή κρίσης αξιών, θεσμών και ιδανικών, στείρα από πνευματικά ερεθίσματα, ο Πολιτισμός –και στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, αποτελεί κυρίαρχη δύναμη προσφέροντας αισιοδοξία και ένα ελπιδοφόρο μέλλον που αφορά όλους μας».

Πριν την έναρξη της παράστασης η πρόεδρος του ΠΕΑΠ παραχώρησε συνέντευξη «on stage» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης στους συντελεστές της εκπομπής «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» του Alpha TV, με κεντρική παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Μιλώντας για τα Πολιτιστικά Δρώμενα του ΠΕΑΠ, τις διαδημοτικές συνεργασίες αλλά και για την καθημερινότητά της ως μητέρα, εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης ευχαρίστησε όλη την ομάδα των δημοσιογράφων για την τιμή να προβάλλουν το πολυσύνθετο έργο του Νομικού Προσώπου στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το αξιόλογο αποτέλεσμα των συντελεστών της θεατρικής ομάδας και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου σε μια προσπάθεια, όπως είπε, «να αφυπνίσουν συνειδήσεις μέσω των επίκαιρων μηνυμάτων του έργου».

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των διαδημοτικών συνεργασιών στην προώθηση του πολιτιστικού αγαθού. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για μια νέα εποχή που εγκαινιάστηκε με το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού με το οποίο ενεργοποιήθηκε ο τομέας Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). «Πρόκειται για μία προσπάθεια που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον α΄ και τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης και σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους δήμους της χώρας μέσα από τον πολιτισμό, να προωθήσει σημαντικές και ευρείας κλίμακας δράσεις πολιτισμού αναβαθμίζοντας το επίπεδο των εκδηλώσεων στους δήμους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε να προσφέρουμε ένα ανώτερο πολιτιστικό προϊόν στους συμπολίτες μας, για να αλληλεπιδρούμε, για να ερχόμαστε πιο κοντά στην πλούσια πολιτιστική παράδοση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Συντελεστές:

Η μουσικοθεατρική  παράσταση «Βίρα τις Άγκυρες», των Μιχάλη ΡέππαΘανάση Παπαθανασίου, παρουσίασε τη  διαδρομή της  ελληνικής  επιθεώρησης  και  των  πολιτικών γεγονότων από το 1894 μέχρι τη μεταπολίτευση. Έπαιξαν οι ηθοποιοί και δάσκαλοι της θεατρικής ομάδας Αντώνης Περπινιάς, Μαρίνα Μπακοπούλου μαζί με 40 μέλη της. Την παράσταση πλαισίωσε εξαμελές μπαλέτο.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς. Μουσική: Γιώργος ΜουζάκηςΓιώργος ΚατσαρόςΖάκ ΙακωβίδηςΓιώργος Παπαδάκης. Ενορχήστρωση -Δ/νση ορχήστρας: Φωτεινή  Κοσκόρου. Χορογραφία χορευτικής  ομάδας ΚΤΠ: Έφη Κεραμάρη. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μπακοπούλου. Μουσική διδασκαλία: Μαίρη Ζούρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet