Κ. Κεραμιδάς: Το Μαρούσι είναι μεγάλο brand στο ελληνικό μπάσκετ
Αθλητισμός

Κ. Κεραμιδάς: Το Μαρούσι είναι μεγάλο brand στο ελληνικό μπάσκετ

Να αποδείξει ότι αξίζει τόσο την άνοδο στη Β΄ Εθνική που πέτυχε την προηγούμενη περίοδο, όσο και μία ακόμη καλύτερη πορεία στο μέλλον, θέλει η ομάδα του Αμαρουσίου.

Ο προπονητής της, Κώστας Κεραμιδάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr) για το σήμερα και το αύριο της ανδρικής ομάδας των Βορείων Προαστίων, αλλά και για την επιτυχημένη παρουσία όλων των τμημάτων του Συλλόγου.

Ο κόουτς του Αμαρουσίου ανέφερε:

Για την περσινή πορεία της ομάδας που κέρδισε την άνοδο…

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο παρότι δεν είχαμε μεγάλο μπάτζετ. Παρά τα «μαζεμένα» οικονομικά δεδομένα είχαμε παίκτες που δούλευαν σκληρά καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο κάναμε ένα καλό σύνολο κι αυτό βγήκε στο γήπεδο. Από τον Δεκέμβριο και μετά ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, κάτι που μας οδήγησε σε ένα νικηφόρο σερί 14-0 κι αυτό μας έφερε την άνοδο.

Για την επιστροφή του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και τα συναισθήματα που ένιωσε…

Μόλις τελείωσε και μαθηματικά η άνοδος, ένιωσα δικαίωση. Ο λόγος ήταν πως όταν το σωματείο υποβιβάστηκε στη Γ΄ εθνική, με δική μου ευθύνη έγιναν μεγάλες αλλαγές σε όλο τον σύλλογο και σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα ένιωσα και περηφάνια γιατί το Μαρούσι είναι ένα μεγάλο «brand» στο ελληνικό μπάσκετ και αξίζει να βρίσκεται όσο ψηλότερα γίνεται.

Εκτός από το ανδρικό, όμως, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το παιδικό μας επέστρεψε στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑ, το εφηβικό βρέθηκε στο final four της ΕΣΚΑ και η γυναικεία ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν τα πλέι οφ της Β΄ ΕΣΚΑ. Όλες αυτές οι διακρίσεις αποδεικνύουν ότι όλο το σωματείο δούλεψε σε υψηλό επίπεδο. Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί πλέον δεν υπάρχει ένας μεγάλος χορηγός όπως ήταν πιο παλιά.

Για την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού και τους στόχους που θέτει…

Οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Όπως και πέρσι έχουμε ένα περιορισμένο μπάτζετ, όμως θα βασιστούμε στα ίδια συστατικά. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να σταθεροποιηθούμε στη Β΄ Εθνική και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με πέρσι, έχουμε παίκτες που αγαπούν τη σκληρή δουλειά, το ομαδικό παιχνίδι και το σύνολο γενικότερα.

Στην ομάδα έμειναν έξι παιδιά, τα οποία είχαν σημαντικό ρόλο στην περσινή άνοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά που δεν συνέχισαν δεν βοήθησαν. Στο υπάρχον υλικό συμπληρώσαμε τέσσερις παίκτες κι έτσι δημιουργήθηκε το ρόστερ μας για τη φετινή χρονιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet