Οι θέσεις της Μ. Διακολιού για την αναβάθμιση του μαρουσιώτικου κέντρου
Ποιότητα Ζωής

Οι θέσεις της Μ. Διακολιού για την αναβάθμιση του μαρουσιώτικου κέντρου

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού έδωσε στη δημοσιότητα την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Διαβούλευσης (6-7-2016) σε σχέση με τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του  κέντρου Αμαρουσίου.

Σε αυτήν, αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, διατρανώνοντας την αντίθεσή της στο να γίνει και επαναλαμβάνοντας την προτροπή της να εξεταστεί η χρήση των πάρκινγκ του οικοπέδου Καρούζου ως εναλλακτική, με την επιβολή των αναλογούντων προστίμων.

Κατόπιν, συνέχισε προσδιορίζοντας τον στόχο για το κέντρο, την ανάγκη καταγραφής δεδομένων προς μελέτη και αξιολόγηση και τις βασικές κατηγορίες προβλημάτων που κατά την άποψή της υποβαθμίζουν το κέντρο  (κυκλοφορία – στάθμευση, λειτουργικότητα – αισθητική).

Κλείνοντας, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος παρατήρησε ότι η αισθητική αναβάθμιση πρέπει να είναι κανόνας και όχι εξαίρεση για την πόλη, ώστε οι παρεμβάσεις να εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο που θα εμπνέει τον σεβασμό στους πολίτες και παρέθεσε συνοπτικά τους άξονες στους οποίους θα πρέπει κατά τη γνώμη της να κινηθεί η δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση του κέντρου, οι οποίοι και είναι οι εξής:

  • Ανάπλαση όψεων κτηρίων.
  • Εξισορρόπηση τυχόν συγκρούσεων στο θέμα των χρήσεων γης.
  • Τόνωση της πολυλειτουργικότητας του παραδοσιακού κέντρου.
  • Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του παραδοσιακού κέντρου – ανακοπή στην εξάπλωση υπερτοπικών δραστηριοτήτων σε βάρος των αντίστοιχων τοπικής κλίμακας (π.χ. επέκταση GOLDEN HALL)
  • Διατήρηση παραδοσιακών στοιχείων του οικιστικού περιβάλλοντος.
  • Ολοκληρωμένες προσεγγίσεις διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος γύρω και μέσα στον αστικό ιστό και προστασία του φυσικού αδόμητου περιβάλλοντος (εδώ συμπεριλαμβάνονται  -και ας μην ανήκουν στο κέντρο υπό τη στενή έννοια – το Δάσος Συγγρού, τα ρέματα και η οικολογική αντιμετώπισή τους).
  • Πύκνωση τοπικής συγκοινωνίας – δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας με σκοπό την προσπελασιμότητα του εμπορικού κέντρου και την ενίσχυση του εμπορίου.
  • Ενίσχυση βαδισιμότητας του οδικού δικτύου.
  • Μελέτη βιώσιμης κινητικότητας για όλο το Μαρούσι.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet