Για υποβάθμιση ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου μιλά η Ενότητα
Ποιότητα Ζωής

Για υποβάθμιση ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου μιλά η Ενότητα

Η δημοσίευση των ανακοινώσεων των Συλλόγων Πολυδρόσου και Παραδείσου το τελευταίο διάστημα καθώς και οι απαντήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη επιβεβαιώνουν την «υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου» καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Η δημοσίευση των ανακοινώσεων των Συλλόγων Πολυδρόσου και Παραδείσου το τελευταίο διάστημα καθώς και οι σχετικές απαντήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Κόκκαλη επιβεβαίωσαν την ήδη γνωστή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Ενδεικτικό της αποτυχίας της πολιτικής της διοίκησης Πατούλη υπήρξε η συμμετοχή των συλλόγων στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου.

Από τα 51 μέλη της επιτροπής παρέστησαν μόνο 10 εκ των οποίων μόνο τα τρία έδωσαν θετική ψήφο για το Τεχνικό Πρόγραμμα που παρουσίασε η διοίκηση.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει η διοίκηση περιορίζεται μόνο σε έργα βιτρίνας στο Κέντρο, ενώ ακόμα και αυτά που εκτελούνται στις γειτονιές είναι ελλιπώς σχεδιασμένα.

Κυκλοφοριακό, στάθμευση, επιπτώσεις στη λειτουργία και την οικονομία της πόλης, ασφάλεια στη μετακίνηση πεζών και οχημάτων δεν αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα κατά τη σχεδίασή τους.

Η ποιότητα κατασκευής είναι κακή και η συντήρηση των έργων όταν παραδοθούν ελλιπέστατη.

Αντί λοιπόν της σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων η διοίκηση επιδίδεται σε μια στείρα επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση μέσω ανούσιων ανακοινώσεων και αποφυγής ουσιαστικών δεσμεύσεων.

Μια συνετή διοίκηση θα έπρεπε να έχει μια πλήρη καταγραφή των αναγκών στις περιοχές του Αμαρουσίου.

Να είχε πλήρη εικόνα μέσα από τη διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων ανά περιοχή με τους συλλόγους και τους πολίτες, στην προοπτική του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Με την ευκαιρία της ψήφισης  του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2017 η διοίκηση θα έπρεπε να δεσμευτεί για τις προτεραιότητές της συγκεκριμένα, ανά περιοχή, και όχι γενικά και αόριστα όπως συνηθίζει να κάνει.

Να εγκαταλείψει τη λογική των υποσχέσεων και των πελατειακών εξυπηρετήσεων.

Να παρουσιάσει με ειλικρίνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία τον απολογισμό του Τεχνικού Προγράμματος του 2016.

Να αναβαθμίσει τη λειτουργία των Υπηρεσιών και να διαθέσει ίδιους πόρους κόντρα στις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις δεσμεύσεις  του προγράμματος εξυγίανσης που προβλέπει ελαχιστοποίηση των τεχνικών έργων.

Αντί για έργα βιτρίνας και αγορές κτηρίων στο κέντρο της πόλης να διαθέσει τους ελάχιστους πόρους του Πράσινου Ταμείου για την απόκτηση των δεσμευμένων ελεύθερων χώρων που κινδυνεύουν να χαθούν.

Να ολοκληρώσει τις διανοίξεις των δρόμων σύμφωνα με το ισχύον Ρυμοτομικό.

Και τέλος να μην συναινέσει στην εγκατάσταση νέων υπερτοπικών δραστηριοτήτων, όπως έκανε με το GOLDEN HALL, με ταυτόχρονη επιβολή αντισταθμιστικών οφελών στις μεγάλες υπερτοπικές κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Να διεκδικήσει δυναμικά την παραχώρηση όλων των δημόσιων εκτάσεων της πόλης (ΧΕΥ, Κεραμική, υπ. Γεωργίας, οικόπεδο στη Σπ. Λούη) στον Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθούν σαν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αντιταχθεί στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ και όχι απλά να διαμαρτύρεται γιατί δεν ρωτήθηκε σε ποιον ιδιώτη θα παραχωρηθεί.

Τέλος και πιο σημαντικό να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει υποστεί η πόλη από την άναρχη ανάπτυξη των υπερτοπικών δραστηριοτήτων στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Αυτή η διοίκηση, δέσμια των υποχρεώσεών της απέναντι σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά και της νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής της εμμονής, δεν μπορεί να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Δεν θα μπούμε στη λογική του «παραιτηθείτε» που κατά κόρον επικαλείται τελευταία ο κ. Πατούλης.

Εργαζόμαστε για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στο κοντινό μέλλον σε κοινωνικές συμμαχίες ανατροπής των πολιτικών της διοίκησης στον Δήμο στη βάση των πιο πάνω απαιτήσεων και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet