Β. Κόκκαλης: Ψεύδη & ανακρίβειες Μ. Διακολιού για την κοπή δένδρων
Ποιότητα Ζωής

Β. Κόκκαλης: Ψεύδη & ανακρίβειες Μ. Διακολιού για την κοπή δένδρων

Για «ανακρίβειες» και «ψεύδη» από πλευράς της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαίρης Διακολιού κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Βασίλης Κόκκαλης σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη για την κοπή δένδρων στην κοίτη της ρεματιάς στην οδό Φραγκοκλησιάς (Ερώτηση Μ. Διακολιού για κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς).

Ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι ο καθαρισμός και οποιαδήποτε άλλη εργασία στα ρέματα αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, ο οποίος προχώρησε στην κοπή των δένδρων, το έπραξε με δική του ευθύνη και χωρίς να ενημερώσει τον Δήμο Αμαρουσίου.

Από τα «βέλη» του αντιδημάρχου δεν «ξέφυγε» ούτε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Μ. Διακολιού, είχε δηλώσει για την κοπή των δένδρων ότι «ο χώρος ανήκει στο Μαρούσι και εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου η Υπηρεσία παρενέβη και έκοψε τα ξερά, μιας και υπήρχε κίνδυνος που επεσήμαναν οι περίοικοι το καλοκαίρι».

Ως εκ τούτου, ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου θα έπρεπε να κατηγορεί για αδιαφορία την Περιφέρεια Αττικής και όχι τον Δήμο Αμαρουσίου και, επίσης, ότι θα πρέπει «να φροντίζει τα του οίκου του» και να  να μην προβαίνει σε «ψευδείς και ανέξοδες καταγγελίες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αντιδημάρχου:

Η κα Διακολιού ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών, αλλά και ως μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου, στον οποίο όπως αναφέρει έχει την τιμή να είναι μέλος, όφειλε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στα ρέματα, πριν από την οποιαδήποτε δημοσίευσή της στον Τύπο και την αναπαραγωγή ανακριβειών, αλλά και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε δηλώσεις που εμπλέκεται ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την κα Διακολιού ότι ο καθαρισμός και οιαδήποτε εργασία στα ρέματα και στις κοίτες αυτών, και ως εκ τούτου η απομάκρυνση των ξηρών και επικίνδυνων δέντρων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.

Εάν, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απομάκρυνση των δέντρων αυτών το έπραξε με δική του ευθύνη και φυσικά δεν ενημέρωσε ποτέ τον Δήμο Αμαρουσίου ούτε εγγράφως, ούτε προφορικώς όπως είναι λογικό, καθώς το σημείο παρέμβασης για την κοπή των δέντρων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο Ο.Τ. 497Α.

Εξάλλου, μας προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η άγνοια του δημάρχου Χαλανδρίου κου Σίμου Ρούσσου, εφόσον η δήλωση του έχει μεταφερθεί ορθά ότι «ο χώρος από όπου κόπηκαν τα δέντρα βρίσκεται στο Μαρούσι και ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου παρενέβη και τα έκοψε εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Αναρωτιόμαστε ο κ. Ρούσσος έχει άγνοια των διοικητικών ορίων του Δήμου του;
Δεν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια;

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αντί να στρέψει τα βέλη του προς τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή την Περιφέρεια για πλήρη αδιαφορία, καταγγέλλει τον Δήμο Αμαρουσίου.
Και η κα Διακολιού υιοθετεί και δημοσιεύει ανακρίβειες και ψεύδη;

Εάν ευσταθούν τα όσα μεταφέρει εκ μέρους του δημάρχου Χαλανδρίου η κα Διακολιού, τότε, καλό θα ήταν ο κ. Ρούσσος να φροντίζει τα του οίκου του και να μην προβαίνει σε ψευδείς και ανέξοδες καταγγελίες.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου επιτελεί άψογα και καθήκοντά της και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει έμπρακτα τη διάθεση συνεργασίας και βοήθειας προς τους όμορους Δήμους, όπως και στον Δήμο Χαλανδρίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περισυλλογή ογκωδών απορριμμάτων από τις οδούς Διοφάντους και Γαζίας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του.  

Είμαστε ανοικτοί να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί, καθώς για τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προτεραιότητα έχουν πάντα οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet