Την πρόοδο των εργασιών στο έργο της Ν. Λέσβου επέβλεψε ο Γ. Καραμέρος
Ποιότητα Ζωής

Την πρόοδο των εργασιών στο έργο της Ν. Λέσβου επέβλεψε ο Γ. Καραμέρος

Την πρόοδο των εργασιών του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Νέας Λέσβου Δήμου Αμαρουσίου» επιθεώρησε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, ο αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Βόρειου Τομέα και πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου, Πέτρο Δαμιανό και μηχανικούς της Περιφέρειας. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, συνοδευόμενος από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και ο ανάδοχος του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ, το οποίο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από τον Δήμο Αμαρουσίου, με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, σε οδούς της περιοχής Νέας Λέσβου και ειδικότερα επί των οδών Βενιαμίν του Λεσβίου, Εφταλιώτη, Περιάνδρου, Παπαμιχαήλ, Βερναρδάκη, Μενάνδρου, Αλκαίου και Πλωμαρίου, στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμαρουσίου, με απορροή τους στο ρέμα Σαπφούς.

Ειδικότερα, ο αντιπεριϕερειάρχης επιθεώρησε το σημείο εκβολής του δικτύου των ομβρίων στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Β. Τσιτσάνη, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα εξόδου στο ρέμα και ο παλιός αγωγός έχει αντικατασταθεί με νέο, διπλάσιας διαμέτρου.

Επιπλέον, ο κ. Καραμέρος ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την εκσκαφή στις οδούς Παπαμιχαήλ και Πλωμαρίου, όπου αποκαλύφθηκε αγωγός της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από προσπάθειες και αλληλογραφία του Δήμου Αμαρουσίου θα αντικατασταθεί και μετατοπιστεί ώστε να προχωρήσουν ομαλά και οι υπολειπόμενες εργασίες του έργου.

Επίσης, πληροφορήθηκε για την αλλαγή όδευσης του αγωγού της οδού Περιάνδρου (προς οδό Παπαμιχαήλ), ο οποίος τελικά θα περάσει μέσα από ανοικτό χώρο και όχι κάτω από τις υφιστάμενες κλίμακες, αφού ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Αμαρουσίου οι κατάλληλες προσαρμογές στη μελέτη του έργου και ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις (π.χ. Δασαρχείο) από τους αρμόδιους φορείς.

Συνολικά η εκτέλεση του έργου έχει ανέλθει σε ποσοστό 20% περίπου, ενώ -βάσει της σύμβασης- οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Μαρτίου.

Ο κ Καραμέρος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο που θα ανακουφίσει τους κατοίκους της Νέας Λέσβου. Μας απασχολεί βέβαια η επίπτωση της αύξησης της παροχετευτικότητας των υδάτων στο ρέμα Σαπφούς και κατ΄ επέκταση στις νότιες περιοχές του Αμαρουσίου. Ο σχεδιασμός που ακολουθήθηκε θέλει βελτιώσεις και νέα έργα ή παρεμβάσεις. Είμαστε εδώ γιατί τα ρέματα ως φυσικός πλούτος, αλλά και η αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet