Οδός Νίκης των… βοθρολυμάτων στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου
Ποιότητα Ζωής

Οδός Νίκης των… βοθρολυμάτων στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου

Οδό «βοθρολυμάτων» χαρακτηρίζει την οδό Νίκης στην περιοχή Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου ο Σύλλογος της περιοχής, καθώς κεντρικός αγωγός αποχέτευσης στην οδό Νίκης «φουσκώνει» και βοθρολύματα γεμίζουν, κατά καιρούς, την περιοχή.

Ο Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου και κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση τεχνική παρέμβαση της Υπηρεσίας Υδάτων ώστε να διαπιστωθεί τι προκαλεί την επιστροφή των λυμάτων, αλλά και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αγίας Φιλοθέης μετατρέπεται κατά καιρούς σε οδό… βοθρολυμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την περιουσία των κατοίκων.

Ούτε ένας, ούτε δυο… 111 κάτοικοι της συνοικίας, έχοντας φτάσει στο αμήν από την ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε φορά που «φουσκώνει» ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, υπέγραψαν έγγραφη διαμαρτυρία την οποία απέστειλαν στην ΕΥΔΑΠ και την κοινοποίησαν στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Σύλλογό μας.

Φωτογραφία του Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου από οίκημα που έχει γεμίσει με λύματα.
Φωτογραφία του Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου από οίκημα που έχει γεμίσει με λύματα.

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία, το πρόβλημα, που χρονολογείται από το 2000 (!), εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ο οποίος διατρέχει την οδό Νίκης (με παρακλάδια του στις οδούς Παγγαίου, Ζήρειας) και έχει ως αποτέλεσμα σπίτια, αποθήκες και αυλές συχνά να «κολυμπούν» στα βοθρολύματα.

Μόνο στο διάστημα 22/1/2016 – 9/2/2016 οι κάτοικοι των οδών Νίκης και Παγγαίου δέχθηκαν αρκετές φορές τη δυσώδη «επίσκεψη», βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για ώρες και είδαν προσωπικά τους αντικείμενα να καταστρέφονται.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τους απλούς καθαρισμούς που πραγματοποιεί η ΕΥΔΑΠ και για να πάψουν να ζουν με την αγωνία, οι κάτοικοι ζητούν την άμεση τεχνική παρέμβαση της Υπηρεσίας Υδάτων προκειμένου: 1. Να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που προκαλεί την επιστροφή των λυμάτων και 2. Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet