Διοίκηση Αμαρουσίου: Προτεραιότητά μας τα ζητήματα του Στούντιο Α
Ποιότητα Ζωής

Διοίκηση Αμαρουσίου: Προτεραιότητά μας τα ζητήματα του Στούντιο Α

Τα ζητήματα της περιοχής του Στούντιο Α αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, σύμφωνα με απάντηση που δίνει η διοίκηση στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού (Ερωτήσεις Μ. Διακολιού για την περιοχή Στούντιο Α).

Η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη τονίζει ότι θεωρεί δίκαια όλα τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής τα οποία και προσπαθεί να ικανοποιεί. Παράλληλα, σημειώνει ότι η έχει κάνει «πολλά περισσότερα» για την περιοχή Στούντιο Α «από όσα έγιναν την περίοδο που η κα Μ. Διακολιού αποτελούσε μέλος της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου» και γι΄ αυτό, όπως τονίζει, η τελευταία «δεν δικαιούται να κουνά το δάκτυλο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Με αφορμή τα ερωτήματα που έθεσε η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μ. Διακολιού, σχετικά  με ζητήματα που αφορούν στη γειτονιά του Στούντιο Α, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η διοίκηση Πατούλη είναι εκείνη που παρέλαβε ως νέα διοίκηση το 2007 την περιοχή του Στούντιο Α, γεμάτη προβλήματα. Μια γειτονιά χωρίς βασικές υποδομές και με τεράστιες ελλείψεις. Στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις. Ξεκίνησαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έγιναν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων. Φτιάχτηκαν πεζοδρόμια. Ενισχύθηκαν οι κοινωνικές υποδομές με τη λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού. Τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός. Εκπονήθηκε για πρώτη φορά ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή, η οποία επικαιροποιείται. Ασφαλώς μένουν να γίνουν ακόμη πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Αμαρουσίου, που αναπτύχθηκε οικιστικά τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλά περισσότερα από όσα είχαν γίνει τα προηγούμενα 40 χρόνια. Και σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα έγιναν την περίοδο που η κα Διακολιού αποτελούσε μέλος της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Γι΄ αυτό και «δεν δικαιούται να μας κουνά το δάκτυλο».

Δεύτερον, όσον αφορά το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του Στούντιο Α, το οποίο διακόπηκε μετά τη διάλυση της εργολαβίας, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την παραλαβή από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου του έργου στο τμήμα που έχει ολοκληρωθεί. Ενώ παράλληλα, «τρέχει» και η διαδικασία για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου από τον δεύτερο μειοδότη του αρχικού διαγωνισμού, όπως ορίζει η Νομοθεσία. Στόχος της διοίκησης είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες άμεσα και να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν. Παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου των ομβρίων, θα προχωρά και η αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Τρίτον, πράγματι είναι απαραίτητη η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Πεντέλης και Στουντίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής κίνηση οχημάτων και πεζών στο συγκεκριμένο τμήμα. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα, να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη. Ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη μέχρι σήμερα πράξη το αίτημα αυτό, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ολιγωρία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αττικής και στον πολιτικό τους προϊστάμενο και αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Τέταρτον, όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή αλλά και τον οδοκαθαρισμό, σήμερα η κατάσταση είναι ικανοποιητική, παρά τη σημαντική έλλειψη προσωπικού στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και θα γίνει ότι είναι αναγκαίο, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που προκαλεί στην περιοχή όχι μόνον η λειτουργία ενός καναλιού, αλλά και η γενικότερη οικιστική ανάπτυξη. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας που αναπτύχθηκαν οικιστικά και εμπορικά τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που επικαιροποιείται η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε για την περιοχή του Στούντιο Α, ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα το πρόβλημα.

Τέλος, όσον αφορά τη διαμόρφωση πλατειών στη γειτονιά, θα υπάρξει πρόβλεψη σε επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την κατασκευή τους.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε δίκαια όλα τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής τα οποία προσπαθούμε να ικανοποιούμε είτε διεκδικώντας από εθνικές ή ευρωπαϊκές πηγές πόρους για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων, όπως έγινε με το έργο της απορροής των ομβρίων. Είτε αξιοποιώντας τους ήδη περιορισμένους πόρους του Δήμου μας.

Τα ζητήματα της περιοχής του Στούντιο Α, αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet