Απαντήσεις Μ. Διακολιού για βιοκλιματική & Πολιτική Προστασία
Κοινωνία

Απαντήσεις Μ. Διακολιού για βιοκλιματική & Πολιτική Προστασία

Καλά κρατεί το σίριαλ των ανακοινώσεων μεταξύ της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαίρης Διακολιού και της διοίκησης του Δήμου αναφορικά με το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών του Αμαρουσίου και του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Αυτή τη φορά η δημοτική σύμβουλος απαντά στις τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις της διοίκησης (Διοίκηση Αμαρουσίου: Τα ψέματα της Μ. Διακολιού & οι βαριές ευθύνες της, «Με τους εμπρησμούς δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια κα Διακολιού»).

Συγκεκριμένα, για το έργο της βιοκλιματικής σημειώνει:

Βιοκλιματική και υποκρισία

Για μία ακόμη φορά ο κ. δήμαρχος προσωποποιεί τις πολιτικές διαφορές, επειδή αν δεν διαστρεβλώσει τα δεδομένα δεν θα έχει κάτι να πει.

Δεδομένο 1: Στο δελτίο Τύπου της 6-9-2016  ο κ. δήμαρχος θέτει ως χρονοδιάγραμμα το να «ολοκληρωθεί το έργο εντός των επόμενων ημερών».

Σήμερα ο κ. δήμαρχος επιμένει ότι δεν πρόκειται να παραληφθεί το έργο αν δεν συμφωνεί με την εγκεκριμένη μελέτη. Θεωρεί στ΄ αλήθεια ότι στις επόμενες ημέρες η πραγματική κατάσταση θα ταυτιστεί με την εγκεκριμένη μελέτη και ότι θα διορθωθούν οι κακοτεχνίες; Ή μήπως (λόγω κοντής μνήμης;) ξέχασε τι έλεγε λίγες μέρες νωρίτερα;

Δεδομένο 2: Στο δελτίο Τύπου της 6-9-2016 ο κ. δήμαρχος προτρέπει «ό,τι δεν προβλέπεται στη μελέτη να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε» και «να συζητήσουμε τις ελλείψεις προκειμένου να βελτιώσουμε το έργο». Με λίγα λόγια, ολοφάνερα και ρητά «έταξε» στους κατοίκους ότι θα βελτιωθεί το έργο με αντιμετώπιση των ελλείψεων της μελέτης. Τώρα όμως, «εξηγεί» ότι δεν εννοούσε αυτά που ρητά αναφέρονται στο δελτίο τύπου του ιδίου, αλλά ότι θα κάνει στις πολύπαθες περιοχές Πολυδρόσου – Παραδείσου, «πρόσθετες παρεμβάσεις», «ανεξάρτητα από το έργο».

Δεδομένο 3: Η υποβολή ερωτημάτων δεν μπορεί να είναι ψευδής ή αληθής, συνεπώς ο ισχυρισμός του κ. δημάρχου περί δήθεν «ψεμάτων» μου είναι συκοφαντικός.

Κατά τα λοιπά, επιμένει να μου αποδίδει παγίως ευθύνες για τη δημοτική Αρχή Τζανίκου, ενώ με περισσή πολιτική υποκρισία, διατηρεί σε καίριες θέσεις της Διοίκησής του και περιβάλλει με την αμέριστη εμπιστοσύνη του στελέχη της διοίκησης του πρώην δημάρχου που βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία μαζί του σε όλο το φάσμα των θητειών του. Το ίδιο εμπιστεύεται καίριες θέσεις σε νυν δημοτικούς συμβούλους που υπήρξαν υποψήφιοι του συνδυασμού του Τζανίκου, συμμετείχαν σε διευρυμένα όργανα της παράταξής του και ουδέποτε διαφώνησαν ή ήρθαν σε ρήξη μαζί του, όπως εγώ.

Για την Πολιτική Προστασία του Δήμου η κα Μ. Διακολιού αναφέρει:

Πυροπροστασία κατόπιν εορτής…

Σύμφωνα με το πολιτικό κριτήριο του κ. δημάρχου αποτελεί «μικροπολιτική» η άσκηση τεκμηριωμένης κριτικής για την πλημμελή πυροπροστασία της πόλης.

Με τη λογική αυτή, η κριτική της μειοψηφίας προς τη διοίκηση χαρακτηρίζεται «νερό στον μύλο των εμπρηστών»! Φαίνεται ότι ο κ. δήμαρχος θεωρεί ότι οι εμπρηστές δρουν μόνο όταν η μειοψηφία αναδεικνύει τα θέματα ενώ όταν σιωπά… δεν δρουν!

Για να σοβαρευτούμε:

Το ζήτημα των πυρκαγιών είναι όντως σημαντικό. Γι΄ αυτό πράγματι, καμία μικροπολιτική δεν χωρά σε αυτό, ούτε μηδενιστικές παρεμβάσεις. Τη δική μου υπεύθυνη στάση αποδεικνύει το γεγονός ότι στην παρέμβασή μου επαίνεσα τις επιτυχημένες προσπάθειες κατάσβεσης και συνεχάρην τους συντελεστές της, υπερψήφισα την (έστω καθυστερημένη) αγορά οχημάτων πυροπροστασίας και έκανα πρόταση για μία επιπλέον ενέργεια προς υποβοήθηση της έγκαιρης πρόληψης.

Αντιθέτως, ο κ. δήμαρχος που αξιώνει να ελέγχει ποια θέματα θα αναδεικνύονται, και να κρίνει αν αυτά είναι σωστά ή λάθος, χαρακτηρίζει «τυπική» την παρέμβαση του Δήμου για να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων την υποχρέωσή τους να τα καθαρίσουν. Όμως ένας Δήμος που επιθυμεί να κάνει υπεύθυνη πολιτική πρόληψης, δεν θεωρεί καμία ενέργεια «τυπική». Αντίθετα, από τη στιγμή που αποφασίζει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, το πράττει υπεύθυνα και έγκαιρα, ώστε να μπορεί να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που κατά κύριο λόγο είναι η πυροπροστασία, όχι η απόδοση ευθυνών στους πολίτες. Συνεπώς, όσο κατακριτέοι κι αν είναι όσοι δεν έπραξαν τα νόμιμα, αυτό δεν αθωώνει το Δήμο που παρενέβη προς αυτούς αργοπορημένα, γιατί το αποτέλεσμα της παρέμβασής του θα ήταν κατόπιν εορτής.

Και τι παράδειγμα έδωσε στους ιδιώτες η διοίκηση του Δήμου που δεν αποψίλωσε ούτε καν τα δικά της ακίνητα, παρά μόνο κατόπιν εορτής;

Η λειτουργία του οργάνου Πολιτικής Προστασίας μπορεί να είναι υποδειγματική (δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), το όργανο όμως πρέπει να συγκαλείται και να συντονίζει τη δράση του πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όχι κατόπιν εορτής.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το ότι δεκαεπτά φωτιές μετά, η διοίκηση ακόμη υπερασπίζεται τον χρόνο που έγιναν οι αποψιλώσεις και επιλέγει να υποστηρίζει ότι οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε αποψιλωμένα οικόπεδα, διαψεύδοντας όσα ΜΜΕ, τοπικά και αθηναϊκά, κάλυψαν το θέμα. Άλλο πράγμα είναι μία φωτιά να εκδηλώνεται σε αποψιλωμένο οικόπεδο και άλλο να επεκτείνεται σε αποψιλωμένο, ενώ ξεκίνησε από κάπου αλλού.

Εμπρησμοί ή μη, οι Μαρουσιώτες πρέπει να αισθάνονται ότι τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους δεν κινδυνεύουν από φωτιά. Αυτό είναι χρέος της διοίκησης του Δήμου, που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με δελτία Τύπου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet