Δήμος Αμαρουσίου: Αδράνεια & ολιγωρία Περιφέρειας για τον Σταθμό στο Ψαλίδι
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Αδράνεια & ολιγωρία Περιφέρειας για τον Σταθμό στο Ψαλίδι

Επανέρχεται στο θέμα της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής του έργου κατασκευής Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι ο Δήμος Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής για «μακροχρόνια αδράνεια» και «ολιγωρία», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Επανέρχεται ο Δήμος Αμαρουσίου μετά τη μακροχρόνια αδράνεια και ολιγωρία της Περιφέρειας και απαιτεί την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση του έργου κατασκευής Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι

Με την πάροδο σχεδόν 2 ετών από την αρχική υποβολή του αιτήματος για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου (περιοχή Ψαλιδίου), ο Δήμος Αμαρουσίου επανέρχεται και απαιτεί την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, που αποτελεί αίτημα και δικαίωμα των πολιτών και των ίδιων των παιδιών.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών κ. Βασίλης Κόκκαλης στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας μαζί με τη διατύπωση του αιτήματος συμπεριελήφθη ο πλήρης φάκελος μελέτης και δημοπράτησης για το έργο, προϋπολογισμού 1.804522,85 ευρώ.

Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει την Περιφέρεια Αττικής για αδράνεια, ολιγωρία και εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, καθώς ενώ έχουν παρέλθει σχεδόν 2 έτη από το αρχικό αίτημα για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, ουδείς έως σήμερα από την Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί και έχει απαντήσει στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ την ίδια ώρα εντάσσει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών σε άλλους Δήμους.

Αν και η κατασκευή του εν λόγω Βρεφονηπιακού Σταθμού αφορά ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών βιοκλιματικού σχεδιασμού, αξιόλογης αισθητικής και φιλικό προς το περιβάλλον, για το οποίο έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη, εντούτοις η Περιφέρεια Αττικής δείχνει ιδιαίτερη επιμέλεια στην χρηματοδότηση έργων βιτρίνας και όχι σ’ ένα έργο ουσίας με κοινωνικό πρόσημο, αποστερώντας την τοπική κοινωνία από ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό χρήσιμο και ωφέλιμο για τα παιδιά.

Επειδή ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται κάθε ελληνική οικογένεια κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει εκτός Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί την Περιφέρεια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να ενσκήψει με ενδιαφέρον και κοινωνική ευαισθησία σε ένα έργο πνοής που θα ανακουφίσει και θα δώσει λύση σε δεκάδες οικογένειες.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου ως χρηματοδότες της Περιφέρειας έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πως η Περιφέρεια διαχειρίζεται τα χρήματά τους. Προκειμένου λοιπόν, ο Δήμος Αμαρουσίου να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια διεκδίκησης και έγκρισης της αιτούμενης χρηματοδότησης απαιτεί από την Περιφέρεια στην άμεση έγγραφη ανταπόκρισή της στο σχετικό αίτημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet