Ομιλία για την Πλατωνική Πολιτεία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ομιλία για την Πλατωνική Πολιτεία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου με το κοινό να είναι κυριολεκτικά καθηλωμένο από την ομιλήτρια Αθηνά-Δέσποινα Πόταρη, δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην εκδήλωση με τίτλο «Επίκαιρα διδάγματα της Πλατωνικής Πολιτείας: Φωτίζοντας τη Δράση μας στο Σήμερα, Μαθαίνοντας από τη Σοφία των Αρχαίων».

Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παρθενών υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, αναλύθηκε εκτενώς το πώς ο Πλάτωνας θεωρούσε την παιδεία η οποία είναι η κατεξοχήν πολιτική πράξη της φιλοσοφίας και συγχρόνως η κύρια τροφή της ψυχής. Γι΄ αυτό άλλωστε, όπως σημειώθηκε, και η πλατωνική φιλοσοφία έχει ως στόχο της την ορθή παιδεία και την αρμόζουσα πολιτεία.

Τον χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη μετέφερε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη ευχαριστώντας γι΄ αυτήν την ποιοτική αναβάθμιση γνώσης την κ. Πόταρη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πόλη μας χρειάζεται τέτοιου είδους πνευματική τροφή» και προσθέτοντας «είμαστε συμπαραστάτες στο πλούσιο έργο σας».

Την κα Πόταρη προλόγισε η νομικός κα Τέτα-Σταματία Ντόντου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet