Οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές Δημοτικών & Νηπιαγωγείων Αμαρουσίου
Κοινωνία

Οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές Δημοτικών & Νηπιαγωγείων Αμαρουσίου

Το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου με τη συνδρομή των εθελοντών οδοντιάτρων ξεκίνησε τον ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο οδοντιατρικός έλεγχος παράλληλα με την ενημέρωση για τη στοματική υγεία διεξάγεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης που έχει καθιερώσει ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του δημάρχου, προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο και θα συνεχισθεί επί έναν περίπου μήνα, προκειμένου να εξετασθούν όλοι οι μαθητές. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μετά τη συγκατάθεση των γονέων στον χώρο του σχολείου, μέσα στην πλήρως εξοπλισμένη κινητή οδοντιατρική μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τηρουμένων όλων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Την επίβλεψη του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 έχει η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, ενώ τις εθελοντικές υπηρεσίες τους προσφέρουν οι οδοντίατροι: Αικατερίνη Αδάμ, Μαρία Βλάχου, Δήμητρα Διακουμοπούλου, Αικατερίνη Δούμα, Κατερίνα ΘεοχαροπούλουΔάφνη Κωστοπούλου, Χριστίνα Παλιμετάκη, Σπύρος Παγώνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet