Διαμαρτυρία εργαζομένων σε νοσοκομεία των Β.Π. στο Μαρούσι
Κοινωνία

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε νοσοκομεία των Β.Π. στο Μαρούσι

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», Παίδων Πεντέλης, «Αμαλία Φλέμιγκ» και ΚΑΤ πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, μετά από συμβολικό κλείσιμο της Κηφισίας για λίγα λεπτά, ξεκίνησαν από τον κόμβο Κηφισίας – Πεντέλης, πορεύτηκαν με συνθήματα, όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά και για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και στην περίθαλψη, και κατέληξαν στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Πρέπει να δημιουργηθούν και σκέψεις για τον τρόπο, τον χρόνο και την έκταση που διάλεξε η συνδικαλιστική μας ηγεσία για την κινητοποίηση αυτή. Η σοβαρότητα τέτοιων κινητοποιήσεων είναι προφανώς μεγάλη, εκτιμούμε όμως πως η επίθεση που δέχονται όλα τα κοινωνικά αγαθά, ο μισθός και η σύνταξή μας είναι πολύ μεγαλύτερης έντασης. Γι΄ αυτό και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να είναι ανάλογες. Αυτό υποδεικνύει, αντί για τοπικές διαμαρτυρίες, μαζικές και οργανωμένες απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες όμως δεν εξαγγέλθηκαν και, απ΄ όσο γνωρίζουμε, δεν προτάθηκαν ούτε από την πλειοψηφία, αλλά ούτε και από τις άλλες παρατάξεις (πχ στην ΠΟΕΔΗΝ- με χαρά να επανορθώσουμε αν κάνουμε λάθος…) Για αύριο Παρασκευή πχ. εξαγγέλθηκε μόνο απογευματινό! συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ. Γιατί όχι γενική απεργία;

Σε κάθε περίπτωση, για τα Σωματεία μας είναι ξεκάθαρο και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη συγκέντρωση σαν αφετηρία για μεγαλύτερες και συνολικότερες κινητοποιήσεις αντίστοιχες με τις ανάγκες του κινήματος αυτή την περίοδο.

Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε και επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή για την Πέμπτη 18/02/2016 στην Παναττική Στάση Εργασίας 11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet