Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Μαρούσι

Με την απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821 παρήλασαν στο Μαρούσι μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης ενώπιον του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της ιεραρχίας, των τοπικών Αρχών καθώς και χιλιάδων πολιτών, γιορτάζοντας με κάθε επισημότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μετά την καθιερωμένη ιερή δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, ο δήμαρχος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Μιλώντας για τις θυσίες των προγόνων μας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κάλεσε όλους του Έλληνες να διδαχθούμε από την ιστορία και την επανάσταση του 1821:

«Σε μια πολύ κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας μας συγκυρία, σε μια συγκυρία που τίθεται σε ευθεία αμφισβήτηση το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς ως λαός για όσα μας αφορούν, που δοκιμάζονται οι αντοχές και οι ανοχές του μεγαλύτερου τμήματος του λαού μας, κι αμφισβητείται η αξία θεμελιακών αξιών της ζωής όπως το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία και την αξιοπρεπή ζωή, καλούμαστε και φέτος να τιμήσουμε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της πορείας του ελληνικού Έθνους. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η πορεία ενός Έθνους στο βάθος των ετών, είναι πάντοτε ανάλογη με την καθαρότητα και το βάθος της ιστορικής του μνήμης. Αν είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε προκειμένου να διδαχτούμε από την επανάσταση του ΄21, είναι ότι με μέγιστη ευκολία και πριν καν απελευθερωθούμε, υποκινούμενοι από ξένες Δυνάμεις, επιχειρήσαμε να αλληλοσφαγούμε».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Πατούλης επεσήμανε την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθούμε ως Έθνος: «Η κατάκτηση, λοιπόν, της εθνικής αυτογνωσίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξέλθουμε ως λαός από το τέλμα στο οποίο έχουμε περιπέσει. Γιατί είναι γνωστό κι αδιαμφισβήτητο ότι τόσο οι θρίαμβοι, όσο και οι συμφορές που έχουμε γνωρίσει στην μακραίωνη ιστορική μας πορεία, οφείλονται σε αίτια που έχουν άμεση σχέση με την πολιτική μας συμπεριφορά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το 1827 απελευθερωθήκαμε αλλά τελικά δεν ανεξαρτητοποιηθήκαμε».

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε με την επετειακή μουσική συναυλία που παραχώρησε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου. Επίσης, το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού υπό τις οδηγίες του καθηγητή Γιώργου Φραγκάκη παρουσίασε εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet