Δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο»
Κοινωνία

Δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο»

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», λέγοντας μαζικά «ΟΧΙ στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, στο λειτουργικό χάος του Νοσοκομείου μας, στην τραγική και επικίνδυνη έλλειψη προσωπικού, που απειλεί τις ζωές εργαζομένων και ασθενών!» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου τους.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δίωρες στάσεις εργασίας στις 31/5, 3/6 και 7/6, από τις 10:00 έως τις 12:00 και να συμμετάσχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, «η κατάργηση κλινικών και κρεβατιών, η υποχρηματοδότηση της υγείας, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η διάλυση του κοινωνικού ιστό, στον βωμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, οι επιθέσεις των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., αλλά και οι δήθεν αριστερές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση με ΑΝ.ΕΛ., συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφοντας το κοινωνικό κράτος και ενισχύοντας τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στις περικοπές των μνημονίων που συρρικνώνουν «τους μισθούς και τις ζωές μας», όπως λένε χαρακτηριστικά, αναγκάζοντάς τους να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, σε επικίνδυνες συνθήκες, μα κάτω του ορίου ασφαλείας προσωπικό και με συνεχόμενη εντατικοποίηση εργασίας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων του «Σισμανογλείου» είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η ασφαλής λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet