«Ρεαλισμός & υπευθυνότητα απέναντι στο “ροζ συννεφάκι” της Ενότητας»
Πολιτική

«Ρεαλισμός & υπευθυνότητα απέναντι στο “ροζ συννεφάκι” της Ενότητας»

Ρεαλισμός και υπευθυνότητα χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όπως τονίζεται σε απάντησή της στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (Για υποβάθμιση ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου μιλά η Ενότητα).

Η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη επισημαίνει ότι η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης«δεν είναι ικανή» να διεκδικήσει κάτι για την πόλη, ακόμα και από μία «φιλική» προς αυτήν κυβέρνηση. Παράλληλα, τονίζει ότι η παράταξη κινείται «στη σφαίρα της ουτοπίας» και «πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι» που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, εν αντιθέσει με την ίδια που, όπως σημειώνει, επιτελεί έργο για την πόλη και λαμβάνει την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου:

Το Μαρούσι έχει σήμερα μια διοίκηση που τη χαρακτηρίζει ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα

Με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, στην οποία γίνεται κριτική στο έργο της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη είναι πολιτικά και κοινωνικά εγκλωβισμένη. Είναι εγκλωβισμένη εξαιτίας του ένοχου πολιτικού της παρελθόντος, αφού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υποστηρίχθηκε από τον κομματικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κόμμα που αποτελεί σήμερα το βασικό κυβερνητικό εταίρο σε μια κυβέρνηση που δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις της. Που ψήφισε το πιο σκληρό μνημόνιο. Που οδήγησε σε ακόμη πιο μεγάλη φτωχοποίηση σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Στηρίχθηκαν σε ένα κόμμα που δημιούργησε τη γενιά των 400 ευρώ, που μειώνει διαρκώς τις συντάξεις, που αυξάνει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο την ανεργία. Που δεν κατήργησε, αλλά αντίθετα αύξησε τον ΕΝΦΙΑ. Αντί λοιπόν να ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες για τις πολιτικές τους επιλογές που δημιουργούν απελπισία στην κοινωνία, έχουν το θράσος «να ζητούν και τα ρέστα».

Δεύτερον, η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους πολίτες του Αμαρουσίου ψήφο εμπιστοσύνης για να εφαρμόσει όσα ανεδαφικά ή ουτοπικά υποστηρίζει. Παρόλα αυτά, οι συμπολίτες μας επιλέγουν με σταθερότητα και συνέπεια να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο και το πρόγραμμα της παράταξης Πατούλη, υπερψηφίζοντας την σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα στις δύο τελευταίες από την πρώτη Κυριακή και με ποσοστά άνω του 56%. Πιο ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση από αυτή που διαθέτει σήμερα η διοίκηση Πατούλη, δεν είχε καμία άλλη δημοτική Αρχή της πόλης τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια.

Τρίτον, οι πολίτες του Αμαρουσίου είναι οι καλύτεροι και πιο αντικειμενικοί κριτές του έργου της διοίκησης Πατούλη. Αν έκριναν ότι το έργο αυτό περιορίζεται σε παρεμβάσεις βιτρίνας στο Κέντρο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, δεν θα εξέλεγαν τον Γ. Πατούλη δήμαρχο επί τρεις συνεχείς θητείες. Μόνον η παράταξη αυτή δεν θέλει να παραδεχθεί το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε κάθε γειτονιά της πόλης, παρά τα περιορισμένα οικονομικά μέσα. Είναι η παράταξη που στάθηκε απέναντι σε όλες τις μεγάλες παρεμβάσεις της σημερινής διοίκησης (ανάπλαση Κέντρου, πεζογέφυρες, πάρκινγκ πλατείας Ευτέρπης, αγορά κτηρίων στο Κέντρο για δημιουργία χώρων πολιτισμού, κ.λπ.). Η κάλπη των εκλογών και η θετική ψήφος των συμπολιτών μας όμως αποδεικνύουν την αποδοχή και τη χρησιμότητα του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέταρτον, δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοούν με την έννοια του συμμετοχικού προϋπολογισμού, που επικαλούνται στην ανακοίνωσή τους. Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον βαρύγδουπο τίτλο; Η επιβολή νέων τοπικών φόρων και χαρατσιών, σε βάρος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών του Αμαρουσίου, για να χρηματοδοτήσουν τις ουτοπίες τους; Τι εννοούν όταν μιλάνε για αξιοποίηση των ίδιων πόρων κόντρα στις μνημονιακές υποχρεώσεις; Να πάρουμε τα χρήματα των δημοτών μας που πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών και να τα διαθέσουμε σε άλλους σκοπούς; Τι μας προτείνουν δηλαδή; Να παρανομήσουμε;

Πέμπτον, δεν δεχόμαστε μαθήματα διεκδίκησης προς όφελος της πόλης από μια δημοτική παράταξη που δεν είναι ικανή να διεκδικήσει για το Μαρούσι, ακόμη κι από μια κομματικά φιλική προς αυτήν κυβέρνηση. Τους προκαλούμε να έρθουν μαζί μας και να διεκδικήσουμε από κοινού από τη σημερινή κυβέρνηση όχι μόνον τους ελεύθερους δημόσιους χώρους στην πόλη μας, αλλά και αύξηση των ΚΑΠ από την κεντρική κυβέρνηση προς τους Δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μας. Αύξηση του προϋπολογισμού για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός.

Τέλος, είναι υποκριτικό να ζητούν από τον Δήμο να μην συναινέσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων του Golden Hall, όταν και «οι πέτρες γνωρίζουν» ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα γι΄ αυτό. Σε αντίθεση με τη φιλική προς το κόμμα τους Περιφέρεια Αττικής, που είναι αυτή που αποδέχθηκε την επέκταση των δραστηριοτήτων στο μεγάλο εμπορικό κέντρο, αποδεχόμενη τη ΜΠΕ. Κι ας μας εξηγήσουν επίσης στη βάση ποιας νομοθεσίας μπορεί ο Δήμος να επιβάλλει την πληρωμή αντισταθμιστικών οφελών στις κερδοφόρες επιχειρήσεις της πόλης. Μας ζητούν να παρανομήσουμε και να φορτώσουμε με νέα  τέλη τις επιχειρήσεις του Αμαρουσίου; Αναρωτιόμαστε σε ποιο κόσμο ζουν; Τι θέλουν, να τιμωρήσουμε εκείνους που επιμένουν να εργάζονται στην Ελλάδα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να πληρώνουν  φόρους και ασφαλιστικές εισφορές;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παράταξη της αντιπολίτευσης κινείται στη σφαίρα της ουτοπίας, πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου που υλοποιεί με ρεαλισμό και υπευθυνότητα το σχέδιο της, παρά τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτει, που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Αμαρουσίου. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet