«Το Μαρούσι έχει δήμαρχο που παράγει έργο, αναζητεί… αντιπολίτευση»
Πολιτική

«Το Μαρούσι έχει δήμαρχο που παράγει έργο, αναζητεί… αντιπολίτευση»

Το Μαρούσι έχει δήμαρχο, ο οποίος παράγει έργο, εν αντιθέσει με τη μείζονα μειοψηφία, όπως απαντά η διοίκηση του Δήμου στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι (Ενότητα: Υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» η εργασία του δημάρχου).

Ως «περιορισμένης ευθύνης» χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη η μείζων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία είναι μια παράταξη «διασπασμένη και διχασμένη, χωρίς ενιαίο πολιτικό ρόλο και λόγο, χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο και πρόγραμμα για την πόλη», όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου:

Το Μαρούσι έχει δήμαρχο που παράγει έργο, και αντιπολίτευση «περιορισμένης ευθύνης»

Στην προσβλητικού περιεχομένου  ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό  Συμβούλιο Αμαρουσίου, στην οποία υπάρχει μια ψευδέστατη και συκοφαντικού περιεχομένου αναφορά των στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης περί δημάρχου μερικής απασχόλησης, η απάντηση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι απόλυτη και ξεκάθαρη:

1. Εδώ και δέκα χρόνια, το Μαρούσι έχει δήμαρχο και δημοτική Αρχή που διακρίνεται για τη συνέπεια και την υπευθυνότητά της. Μια διοίκηση που παράγει έργο για την πόλη και τους πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος που η σημερινή διοίκηση έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας. Αποδοχή που της έχει επιτρέψει να εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες, τις δύο μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, με τα υψηλότερα μάλιστα ποσοστά που έχει εκλεγεί δημοτική παράταξη στην πόλη.

2. Το Μαρούσι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δήμαρχο που ασχολείται καθημερινά με τα ζητήματα της πόλης. Έχει δήμαρχο με ισχυρή φωνή και παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Έχει δήμαρχο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όχι μόνο των συμπολιτών μας, αλλά και της πλειοψηφίας των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, που τον εξέλεξαν άλλωστε και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

3. Σε αντίθεση με τον δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου που διακρίνονται για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά τους, το Μαρούσι δεν έχει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Στο Δημοτικό μας Συμβούλιο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είναι μια παράταξη διασπασμένη και διχασμένη, χωρίς ενιαίο πολιτικό ρόλο και λόγο, χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο και πρόγραμμα για την πόλη μας. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είναι μια παράταξη περιορισμένη ευθύνης, από την οποία δεν μπορούν να έχουν καμία προσδοκία οι συμπολίτες μας.

4. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλος ο βαθμός ανευθυνότητας κι επιπολαιότητας που τους διακρίνει, που προτείνουν θέσεις που οδηγούν στην οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιπολαιότητάς τους, η πρότασή τους να επιβληθεί αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στα υπερτοπικά κέντρα. Πρόταση που αν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει αναγκαστικά σε αντίστοιχη αύξηση στα δημοτικά τέλη όλων των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων του Αμαρουσίου. Κι αυτό γιατί η ισχύουσα Νομοθεσία προβλέπει ότι δεν μπορείς από τη μία να αυξάνεις τα τέλη στις επιχειρήσεις κι από την άλλη να μειώνεις τα τέλη στα σπίτια και τα μικρά καταστήματα. Η σχέση αυτή πρέπει να είναι 1 προς 5. Οτιδήποτε άλλο, είναι παράνομο. Κάθε λοιπόν αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων, συμπαρασύρει προς τα πάνω και τα αντίστοιχα τέλη στα σπίτια και τις μικρές εμπορικές ιδιοκτησίες. Αν αυτό που επιθυμεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είναι η αύξηση της επιβάρυνσης των νοικοκυριών της πόλης μας, για να ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές εμμονές των στελεχών της, εμείς διαφωνούμε κάθετα.

Το Μαρούσι έχει ανάγκη και από μια σοβαρή κι αποτελεσματική διοίκηση, αλλά κι από μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση.

Διοίκηση και δήμαρχο έχει, αυτό που αναζητούμε είναι η αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet