«Να χρηματοδοτούνται ισότιμα τα έργα στους Δήμους του Β.Τ.»
Περιφέρεια Αττικής

«Να χρηματοδοτούνται ισότιμα τα έργα στους Δήμους του Β.Τ.»

Για διαφορετική μεταχείριση του Δήμου Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής στην κατανομή χρηματοδοτούμενων έργων, σε σχέση με άλλους γειτονικούς Δήμους, κάνει λόγο ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης σε επιστολή του προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο κ. Σπ. Σταθούλης σημειώνει ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου καίτοι πολυπληθής και με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες λαμβάνει πολύ μικρότερη χρηματοδότηση από εκείνη που θα έπρεπε να λαμβάνει».

Η επιστολή είναι απάντηση σε έγγραφο της Περιφέρειες που εστάλη κατόπιν αιτήματος του αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Κόκκαλη για αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου (Δυσμενή μεταχείριση από την Περιφέρεια καταγγέλλει ο Δήμος Αμαρουσίου).

Ο κ. Σταθούλης σημειώνει ότι «η δίκαιη κατανομή θα πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως με τη χρηματοδότηση τεχνικών έργων “ουσίας”», και ρωτά, εάν η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου εκφεύγει του χαρακτηρισμού ως «έργου ουσίας», έργο για το οποίο έχει κατατεθεί πλήρης και ώριμη μελέτη, χωρίς απάντηση όμως έως σήμερα.

Παράλληλα, επαναφέρει το ερώτημα ποια είναι τα κριτήρια χρηματοδότησης άλλων ομοειδών έργων που εκτελούνται σε γειτονικούς Δήμους και υπενθυμίζει ότι «δεν έχει ακόμη αποσταλεί απάντηση σχετικά με την ημερομηνία υποβολής της πρότασης για την κατασκευή των συγκεκριμένων έργων, καθώς επίσης, η ημερομηνία κατάθεσης των μελετών στην Περιφέρεια, η ημερομηνία έγκρισης των μελετών και των χρηματοδοτήσεων από αυτή.

Τέλος ο κ. Σταθούλης καλεί την Περιφέρεια Αττικής να «σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης της τοπικής κοινωνίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας στην προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, πέρα από τα στενώς εννοούμενα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet