Παρέμβαση Δ. Κουτσουβέλη για ΟΑΚΑ και Κοινωφελή Επιχείρηση
Πολιτική

Παρέμβαση Δ. Κουτσουβέλη για ΟΑΚΑ και Κοινωφελή Επιχείρηση

Βάλλει κατά της διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Κουτσουβέλης, με αφορμή ψήφισμα του Δ.Σ. για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΚΑ το Δ.Σ. Αμαρουσίου).

Ο δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «υποκρισία» από πλευράς διοίκησης στη συζήτηση που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, ήλθε προς ψήφιση από τη διοίκηση Πατούλη ένα ψήφισμα σχετικά με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών). Φυσικά, στο κείμενο του ψηφίσματος γραφόταν και το εξής: «Λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, με σχέδιο και διαφάνεια, αλλά ΟΧΙ στο ξεπούλημα του. Όχι στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ».

Το ψήφισμα εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΚΑ Χρήστου Χρηστακίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον δήμαρχο κ. Πατούλη (ο οποίος σημειωτέον είναι εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ) τη συμπαράσταση του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα. Ο δε δήμαρχος κ. Πατούλης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ και την εναντίωσή του στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά θα ήταν πραγματικά ουσιαστικά και με νόημα, αν δεν ακολουθούσε ως θέμα ημερήσιας διάταξης η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου για το έτος 2016, όπου τοποθετήθηκα με τις παρακάτω επισημάνσεις, διότι εκεί φάνηκε η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός της διοίκησης Πατούλη:

1. Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να κόπτεται ο κ. δήμαρχος για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, ήτοι για δημόσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, και ακριβώς την ίδια στιγμή να δίνει γη και ύδωρ στους ιδιώτες με την πλήρη εκχώρηση – ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού και αθλητισμού στο Μαρούσι, εγγράφοντας στον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης κονδύλι ύψους 1.200.000 ευρώ για αμοιβές τρίτων ιδιωτών για το 2016;

2. Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να κόπτεται ο κ. δήμαρχος για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, όταν στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια για να ανοίξει το ΟΑΚΑ στους δημότες και συλλόγους της πόλης, κατοχυρώνοντας έμπρακτα τον δημόσιο χαρακτήρα του και αποκτώντας επακόλουθα κοινωνικό έρεισμα στη διεκδίκηση αυτή; Πότε αλήθεια στο παρελθόν πάρθηκε ψήφισμα για το άνοιγμα του ΟΑΚΑ στους δημότες και συλλόγους της πόλης μας; Πότε αλήθεια έγινε μια διαπαραταξιακή συνάντηση με το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ και πότε άλλοτε αναλήφθηκαν δυναμικές πρωτοβουλίες; Διότι, συναντήσεις του εκάστοτε δημάρχου με το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ πίσω από κλειστές πόρτες, δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά ένα δελτίο Τύπου και μια φωτογραφία.

Η παράλειψη αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι ο εκάστοτε δήμαρχος Αμαρουσίου εκ της θέσεως του είναι εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ και τελικά πρέπει στην πολιτική να κρινόμαστε όχι μόνο από τις πράξεις, αλλά και τις παραλείψεις μας.

3. Διότι πόσο υποκριτικό είναι αλήθεια να επικαλείται η διοίκηση Πατούλη τον περιορισμό προσλήψεων στους φορείς του Δημοσίου ως επιχείρημα για να παραδώσει την Κοινωφελή Επιχείρηση βορρά στους ιδιώτες, όταν ήδη κατά τη σύσταση της ίσχυε ο περιορισμός των προσλήψεων και γνώριζε ότι δεν θα μπορεί να προσλάβει προσωπικό, αλλά παρά ταύτα προχώρησε στη σύσταση της με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ; Έτσι, προφανώς είναι πρόσφορο το έδαφος για αναθέσεις σε ιδιώτες αλλά και στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, η οποία πλέον χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο οφείλει την ύπαρξή της στις αναθέσεις υπηρεσιών της Κοινωφελούς.

4. Και εν τέλει πόσο ειρωνικό είναι να τετραπλασιάζεται το κονδύλι των Δημοσίων Σχέσεων από 13.000 ευρώ σε 48.000 ευρώ, να εγγράφεται κονδύλι για αμοιβή συµβουλευτικών δημοσιογραφικών υπηρεσιών ύψους 15.000 ευρώ και κονδύλι για αμοιβές καλλιτεχνών συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 300 ευρώ και 400 ευρώ σε ωρομίσθιους καθηγητές Μουσικής και Φυσικής Αγωγής των προγραμμάτων του Δήμου;

Η υποκρισία περισσεύει…

Δημήτρης Κουτσουβέλης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. – δημοτικός σύμβουλος Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet