Την εικαστική εγκατάσταση «Ένα κύμα μας ενώνει» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Την εικαστική εγκατάσταση «Ένα κύμα μας ενώνει» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου

Την εικαστική εγκατάσταση του έργου του Αντώνη Πολιτάκη με τίτλο «Ένα κύμα μας ενώνει» φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Η εγκατάσταση στον χώρο του αναγνωρισμένου εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη επιλέχθηκε ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της σύγχρονης δημιουργίας για να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Μασσαλία το 2013.

Το έργο είναι κατασκευή στον χώρο (installation), έχει δημιουργηθεί από  processed wheat semolina (ζυμαρικό- couscous) και για πρώτη φορά θα εκτεθεί στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μαρούσι μαζί με τα προσχέδια του έργου που έγιναν η αφορμή για την τελική επιλογή της συγκεκριμένης σύνθεσης.

Εξπρεσιονιστής ο Πολιτάκης ως προσωπικότητα, βιωματικά έχει αντιληφθεί ότι στη φύση όλα ρέουν και αλλάζουν, κατευθυνόμενα πάντα από αιώνιες αρχές και πρότυπα. Μέσα από τη ρευστότητα και τη δύναμη της θάλασσας σκιαγραφεί περιεκτικά την ίδια τη ζωή.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά από 10:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet