Ενότητα & πολίτες ξεναγήθηκαν στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής
Πολιτισμός

Ενότητα & πολίτες ξεναγήθηκαν στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Ξενάγηση πολιτών του Αμαρουσίου στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 από τη δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι και πολίτες στο Κέντρο Κεραμικής ΤέχνηςΔημοτική παράταξη και πολίτες θαύμασαν μαζί τα βραβευμένα εκθέματα του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης, στον χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης (Λ. Κηφισίας 207), που φέτος τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΕΚΑ Νικόλαο Βαλλάτο για τις δράσεις των κεραμιστών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης, λόγω της υπαγωγής των κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρά τις διαβουλεύσεις της ΠΕΚΑ με τον Δήμο και άλλους φορείς και παρά τις υποσχέσεις και τις παρεμβάσεις του Δήμου, είναι ακόμα θολό το τι πρόκειται να γίνει με τα κτήρια της Κεραμικής». Όπως τόνισε ο κ. Βαλλάτος, «χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα και επιτέλους να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις, ώστε ν΄ αποτελέσουν συνέχεια της ιστορίας της Κεραμικής, που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Στους χώρους της Κεραμικής διοργανώνονται επισκέψεις σχολείων, σεμινάρια αγγειοπλαστικής, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις, όμως δε μπορούμε να κάνουμε σωστό προγραμματισμό όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Στη συζήτηση που ακολούθησε στο ΤΟΛ πήραν τον λόγο και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πολίτες με προτάσεις ως προς την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και την ανάδειξή τους σε χώρους πολιτιστικών δράσεων, όχι μόνο τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξής Λευτέρης Μαγιάκης επισήμανε ότι «ο χώρος των κεραμιστών πρέπει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν χώρος πολιτισμού και δημιουργίας και όχι σαν άλλο ένα κομμάτι γης προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αικ. Ψάλτη, Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Κ. Σηφάκης, αντιπροσωπεία του συλλόγου της Αγ. Φιλοθέης και ο πρόεδρος Ν. Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πνοή Β. Κουτρουμπής, ο γεν. γραμματέας του συλλόγου Παραδείσου Γ. Αναστασόπουλος και πολλοί πολίτες του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet