Μεταφύτευση φοινικοειδών για λόγους ασφάλειας στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Μεταφύτευση φοινικοειδών για λόγους ασφάλειας στη Μεταμόρφωση

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ολοκληρώνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 τις εργασίες αναγκαστικής μεταφύτευσης των φοικικοειδών της νησίδας επί της οδού Τατοΐου σε χώρους πρασίνου του Δήμου, όπως το κτήμα Δηλαβέρη, ο αύλειος χώρος του διαδημοτικού γηπέδου Λυκόβρυσης, πλατείς και κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Η μεταφύτευση κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή ατυχημάτων από πτώση των συγκεκριμένων δένδρων και από τις αποκολλήσεις των διακοσμητικών τούβλων της νησίδας. Το όλο εγχείρημα έλαβε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το σκεπτικό ότι τα φοινικόδενδρα ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων και των πεζών, αλλά και μετά την έγγραφη επισήμανση από μέρους της Περιφέρειας Αττικής για τις ρηγματώσεις των τοιχίων, που οφείλεται στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος των δένδρων.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Ευάγγελος Χειμώνας, σημειώνει ότι το όλο εγχείρημα υλοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες επιτυχούς, εγκατάστασης, επιβίωσης κι ανάπτυξης των φοινικοειδών στις τελικές θέσεις τους. «Τα δένδρα αξιοποιούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναδεικνύονται και σίγουρα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Μεταμόρφωσης» τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet