Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» για 3η χρονιά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Ποιότητα Ζωής

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» για 3η χρονιά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», διοργανώνοντας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 τις παρακάτω δράσεις:

  • Τον «3ο Ποδηλατικό Γύρο Παπάγου – Χολαργού», με τη συνεργασία των Ποδηλατών Παπάγου-Χολαργού, εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού, με τερματισμό στο δημαρχείο – Εκκίνηση 10:00 στην ομπρέλα Παπάγου (Κορυτσάς & Στρ. Αλεξ. Παπάγου).
  • Αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, mini soccer, πινγκ-πονγκ, ξιφασκία, Tae Kwon Do), έξω από το δημαρχείο (11:00 – 14:30), με τη συνεργασία του ΔΟΠΑΠ και Αθλητικών Συλλόγων.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών Αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2016 έχει επιλεγεί ως μότο το «Έξυπνη κινητικότητα, Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility, Strong Economy) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet