Ανακύκλωση–κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Ανακύκλωση–κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εκπονεί πρόγραμμα ανακύκλωσης – κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων στον Δήμο.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  1. Τοποθέτηση κάδων καφέ χρώματος σε παιδικούς σταθμούς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), όπως ψησταριές, ταβέρνες, φούρνους, οπωροπωλεία, εστιατόρια, κ.λπ.
  2. Τοποθέτηση κάδων διαδοχικά σε οικίες.

Στους καφέ κάδους τοποθετούνται όλα τα οργανικά φυτικά απόβλητα, λαχανικά, φρούτα, τυρί, ψωμί, πούσια, κλαδάκια και υπολείμματα μαγειρεμένων φαγητών χωρίς τα υγρά τους.

Οι κάδοι κομποστοποίησης (καφέ κάδοι) θα τοποθετηθούν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, για κάθε μία επιχείρηση ΚΥΕ σε χώρο που αυτή θα υποδείξει, σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο τοπικό αντιδήμαρχο, κατά Δημοτική Κοινότητα, για να διευκολύνεται στην άμεση απόρριψη των οργανικών απορριμμάτων.

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να εναποθέτουν τα οργανικά απόβλητα στους καφέ κάδους που θα τοποθετηθούν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, σε οριοθετημένα σημεία, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Υποδομών, Διοικητικής Υποστήριξης, Καθαριότητας και Πρασίνου.

Τα οργανικά απόβλητα θα περισυλλέγονται από τους καφέ κάδους κάθε Τρίτη και ευκαιριακά όποτε κρίνεται αναγκαίο. Υπεύθυνοι επικοινωνίας για την περισυλλογή ανά Δημοτική Κοινότητα είναι οι κάτωθι:

  • Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων – αντιδήμαρχος Ηλίας Τσουχνικάς, τηλ. 213 2050020.
  • Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης – αντιδήμαρχος Γιώργος Μουαμελετζής, τηλ. 213 2140525.
  • Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης – αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μωραΐτης, τηλ. 213 2140602.
  • Προϊστάμενος Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης Καθαριότητας & Πρασίνου – Αναστάσιος Χριστίδης, τηλ. 213 2050050 –51.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet