Η Επιτροπή του άρθρου 152 θα κρίνει για τις υπεραγορές στον Δήμο Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Η Επιτροπή του άρθρου 152 θα κρίνει για τις υπεραγορές στον Δήμο Πεντέλης

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής Αρχής Πεντέλης στην είδηση που μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπός μας σχετικά με την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής της υπ΄ αρ. 175/2016 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία υπεραγορών στον Δήμο (Η Αποκεντρωμένη απορρίπτει απόφαση του Δ.Σ. Πεντέλης για τις υπεραγορές).

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Πεντέλης, γίνεται σαφές ότι η διοίκηση εμμένει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «είναι προς το καλό των πολιτών μας και του περιβάλλοντος, αλλά και ότι ελήφθη σύννομα» και προαναγγέλλεται η προσφυγή κάτα της απορριπτικής αποφάσεως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν3462/2006.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης:

Απαντώντας στο δημοσίευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2016 με τίτλο «Η Αποκεντρωμένη απορρίπτει απόφαση του Δ.Σ. Πεντέλης για τις υπεραγορές» σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 18 Αυγούστου 2016 ζήτησε τις απόψεις του Δήμου επί προσφυγής που είχε υποβληθεί κατά της 175/2016 απόφασης Δ.Σ. Πεντέλης, θέτοντας μάλιστα και προθεσμία 10 ημερών για τη σχετική απάντηση. Ο Δήμος μας εμπρόθεσμα κατέθεσε τις απόψεις του την 25η Αυγούστου 2016. Παρόλα αυτά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. στις 22 Αυγούστου 2016, προφανώς χωρίς να λάβει υπόψη και να εξετάσει τη επιχειρηματολογία του Δήμου. Σημειώνουμε ότι με το έγγραφο των απόψεών μας αναλυτικά τεκμηριώναμε τους περιβαλλοντικούς, κυκλοφοριακούς και εν γένει λειτουργιών πόλης λόγους για τους οποίους λήφθηκε η απόφαση αυτή. 

Επειδή πιστεύουμε ότι η απόφασή μας αυτή είναι προς το καλό των πολιτών μας και του περιβάλλοντος, αλλά και ότι ελήφθη σύννομα, ήδη με την 213/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου για την προσφυγή κατά της αποφάσεως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του Ν3462/2006, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε δικαστική αρχή θεωρηθεί απαραίτητο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet