Επιτυχημένο το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Δήμου Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Επιτυχημένο το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών Δήμου Πεντέλης

Επιτυχημένο κρίνεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών του Δήμου Πεντέλης για το έτος 2015, σύμφωνα με Έκθεση Πεπραγμένων του προγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος.

Ανάλογο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και το έτος 2016, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη έκθεση – ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, υλοποίησε πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών σε ρέματα, φρεάτια και σχάρες εντός των διοικητικών του ορίων για το έτος 2015.

Ο Δήμος μας από Μάιο 2015 έως Νοέμβριο 2015 πραγματοποίησε 15 εφαρμογές ψεκασμών προνυμφοκτονίας στα ρέματα και 13 εφαρμογές προνυμφοκτονίας σε φρεάτια και  σχάρες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε 12 κύκλους εφαρμογών στα ρέματα του Δήμου μας.           

Οι εφαρμογές που πραγματοποιήθηκαν είχαν προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα και κατάφεραν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό την περαιτέρω αύξηση και εξάπλωση του πληθυσμού των κουνουπιών, αλλά και την έξαρση του πληθυσμού τους σε ανησυχητικά για τη Δημόσια Υγεία επίπεδα, τόσο στις περιοχές παρέμβασης όσο και στον βαθμό όπου αυτό ήταν εφικτό σε γειτνιάζουσες περιοχές.

Το έργο κρίνεται επιτυχημένο δεδομένης της έγκαιρης έναρξης των ψεκασμών προνυμφοκτονίας, από την περίοδο της Άνοιξης, αλλά και της έγκαιρης έναρξης εποπτικού ελέγχου των πληθυσμών.

Ανάλογο σχέδιο δράσης για την Καταπολέμηση των Κουνουπιών προγραμματίζεται και το 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet