Παρέμβαση δημάρχου Πεντέλης για τη διατήρηση Αστυνομικών Τμημάτων
Κοινωνία

Παρέμβαση δημάρχου Πεντέλης για τη διατήρηση Αστυνομικών Τμημάτων

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 έγινε, μετά από πρόσκληση του γενικού διευθυντή της ΓΑΔΑ, σύσκεψη υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και των δημάρχων της Βορειοανατολικής Αττικής, κατά την οποία ετέθη σε διαβούλευση πρόταση του υπουργού για συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας στην Αττική.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πεντέλης σε σχετική ανακοίνωσή του, οι συγχωνεύσεις αφορούσαν για τη Β/Α Αττική τριανταπέντε (35) Τμήματα, που η πρόταση τα συγχώνεψε σε είκοσι (20). Στις συγχωνεύσεις αυτές ο Δήμος Πεντέλης δεν διατηρούσε Α.Τ., αφού τα Αστυνομικά Τμήματα Πεντέλης και Μελισσίων συγχωνεύονταν με των Βριλησσίων.

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, ο οποίος άμεσα ζήτησε να  αποκατασταθεί κατ’ αρχήν άμεσα η τήρηση της αρχής των συγχωνεύσεων που είχε ως βασικό όρο την δημιουργία ενός Α.Τ. ανά Δήμο, θέση η οποία έγινε αμέσως δεκτή από τον γενικό γραμματέα του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης χώρου στέγασης του Α.Τ. Πεντέλης στον χώρο του Αναρρωτηρίου, πρώην ΠΙΚΠΑ, και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που αυτό εγκριθεί, ο Δήμος θα στηρίξει την μετατροπή και τον εξωραϊσμό της υφιστάμενης κτηριακής εγκατάστασης σε κατάλληλο κτήριο για τη στέγαση του Α.Τ.

Επίσης ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι ορθό το ότι υπεβλήθη μία τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς προηγουμένως να υπάρχει η άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συμβουλίου Παραβατικότητας κάθε Δήμου, θέση την οποία στήριξαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι.

Στην συνέχεια δόθηκε από τον κ. Δ. Στεργίου – Καψάλη κατεύθυνση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για:

  1. Διερεύνηση της δυνατότητας απόκτησης του κτηρίου από τον αρμόδιο φορέα που ανήκει σήμερα.
  2. Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου για διαμόρφωση θέσεων επί του θέματος και προώθηση της Διαβούλευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet