“Ο Δήμος Πεντέλης εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”
Κοινωνία

“Ο Δήμος Πεντέλης εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”

“Ο Δήμος Πεντέλης εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Πεντέλης, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει (Πεντέλη εν Δράσει: Ανεπαρκής η διοίκηση απέναντι στη σχολική κοινότητα).

Ειδικότερα, από τη διοίκηση του Δήμου επισημαίνονται τα εξής:

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει με έργα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και ειδικότερα:

  • Το 2015 δόθηκαν στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή συνολικά 153.783,70 ευρώ, έναντι 134.118,50 ευρώ το 2014 και στη Δευτεροβάθμια 81.589,12 ευρώ, έναντι 96.479,07 ευρώ (η καλή διαχείριση οδήγησε σε εξοικονόμηση πόρων, χωρίς να προκύψουν προβλήματα).
  • Ο Δήμος ανέλαβε χρέη των ΔΕΚΟ, παρελθόντων ετών, κάποια από αυτά όμως -αρκετά σημαντικά- δεν προέρχονταν από τα Μελίσσια, αλλά από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης (ΕΥΔΑΠ – Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης).
  • Τα έσοδα από τον ΦΗΧ (φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) είναι πολύ χαμηλά, καλύπτουν μόλις το 60% της πραγματικής δαπάνης κατανάλωσης ρεύματος. Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτει ο Δήμος από περικοπή άλλων δαπανών, που με ορθολογικό τρόπο διαχειρίζεται. Ήταν πολιτική απόφαση της δημοτικής Αρχής, στη δύσκολη συγκυρία, να μην αυξήσει τον ΦΗΧ και επιβαρύνει επιπλέον τους πολίτες.

Ο Δήμος δεν εφείσθη κονδυλίων για τα σχολείακαι συγκεκριμένα:

  • Φέτος, το 2015, πέραν των επιχορηγήσεων των Σχολικών Επιτροπών, προσωπικό του Δήμου ανέλαβε την εκτέλεση μιας σειράς έργων, όπως μονώσεις, επισκευές ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και ξυλουργικές εργασίες.
  • Στις Σχολικές Επιτροπές, για το έτος 2016, θα δοθούν τακτικές επιχορηγήσεις αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2015. 
  • Επιπλέον, για το 2016 προβλέπονται παρεμβάσεις στα σχολεία αξίας 70.000 ευρώ, με βάση μελέτη που ετοίμασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και οι οποίες αφορούν σε εργασίες μονώσεων, ελαιοχρωματισμών και υδραυλικά έργα. Τα ποσά αυτά δίδονται επιπλέον των τακτικών επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet