Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Αλληλεγγύης – Εθελοντισμού – Εργαζομένων»
Κοινωνία

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Αλληλεγγύης – Εθελοντισμού – Εργαζομένων»

Σε εορταστικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης και τον επίτιμο πρόεδρο Εθελοντικού Κλιμακίου και δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η «Ημέρα Αλληλεγγύης – Εθελοντισμού – Εργαζομένων» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Πεντέλης σήμερα Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.

Ο δήμαρχος Πεντέλης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο υποδέχτηκαν τους πολίτες και τους εργαζομένους, ανταλλάσοντας ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θερμοπυλών κ.κ Ιωάννης Σακελλαρίου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πεντέλης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη, στον Εθελοντισμό και στους εργαζομένους και οφείλεται αποκλειστικά στις ευγενικές χορηγίες των Πεντελιωτών χορηγών μας και φυσικά στον αγώνας ζωής όλων των αιρετών και υπηρεσιακών συνεργατών μου που πιστεύουν στην αξία της κοινωνικής συνοχής.

»Όλοι εσείς, είσαστε για μένα το εφαλτήριο και η δύναμη για να συνεχίζω να προσφέρω και να αγωνίζομαι με τις ίδιες αρχές με τις οποίες ξεκίνησα. Αλληλεγγύη δεν είναι μία πράξη φιλανθρωπίας, αλλά μία πράξη ενότητας με ομαδική συνείδηση.

»Ο Εθελοντισμός τον οποίο συνειδητά και με συνέπεια υπηρετώ όλα τα χρόνια, δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, αποτελεί ανιδιοτελή πράξη που μέσα από αυτήν, εκείνος που την κάνει, δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα, παρά μόνο την χαρά της προσφοράς, καλλιεργώντας έτσι μια άλλη συμπεριφορά και ένα άλλο δημόσιο ήθος.

»Σε μία εποχή που η λατρεία του ατομικισμού έγινε μόδα, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης κάνει τη διαφορά με τις δράσεις και το έργο του και δίνει διέξοδο στα προβλήματα που γεννιούνται από τη μυωπία του εγωκεντρισμού. Οι εθελοντές μας με τις πράξεις τους, προωθούν θετικές στάσεις και αντιλήψεις, αποτελούν παράδειγμα για μίμηση κάνοντας μας υπερήφανους. Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Εθελοντικού Κλιμακίου έως σήμερα δουλεύεται με το ίδιο σθένος. Η Ημέρα σήμερα είναι επίσης αφιερωμένη και στους εργαζόμενους, που θα ήθελα να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν δίπλα μου, έτσι ώστε ο Δήμος μας να έχει πλήρη και συνεχή λειτουργία. Έχουμε πλέον γίνει μια ισχυρή και δυνατή ομάδα».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στην ομιλία του έθεσε, επίσης, τα παρακάτω μηνύματα:

«…Είναι ανάγκη να μην ξαναγίνουν πραγματικότητα οι μνήμες της ΟΥΝΤΡΑ και του κίτρινου τυριού της  δεκαετίας του ΄50. Το οφείλουμε ως Έλληνες σε μία πατρίδα, που αποτελεί το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη. Ζήλια και φθόνος των “βαρβάρων”  γιατί ο Έλληνας έχει δώσει τα φώτα των Επιστημών και του Πολιτισμού σ΄ όλον τον κόσμο και παρά την πρόσκαιρη ανέχεια του σήμερα, ζει καλύτερα από τον ευρωπαίο πολίτη αφού έχει τα δώρα του θεού, τον καταγάλανο ουρανό και τον ήλιο της Ελλάδας, της γενέτειρας του Παρθενώνα και της Δημοκρατίας. Άλλωστε αν κάποιος επισκεφτεί τα μουσεία του κόσμου θα διαπιστώσει πως ο Ελληνισμός είναι η βάση σύστασης και ύπαρξής τους. Τρανταχτό παράδειγμα η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου που εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου της Γαλλίας, τα γλυπτά του Παρθενώνα στο μουσείο του Λονδίνου.

»Η σημερινή μέρα, αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη στηρίζεται και στη λειτουργία προσφοράς του αιρετού, της αυτοδιοίκησης, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά επί 24ώρου βάσεως μόνο για προσφορά και τον οποίο η πολιτεία όχι μόνο έχει ξεχάσει, αλλά και τον κοσμεί με την μομφή της κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

»Ο αγώνας που γίνεται πρέπει να στηρίζεται στην ομαδοκεντρικότητα χωρίς δυστυχώς να λείπουν οι πανταχού παρόντες “Εφιάλτες”.

»Σέβομαι τον επαγγελματία εργαζόμενο, όχι όμως τον τεμπέλη που μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό οδήγησαν την  πατρίδα μας εδώ».

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δυναμική του Εθελοντισμού και της Χορηγίας που αναπτύσσονται στον Δήμο Πεντέλης και αποτελούν, όπως ανέφερε, «εκείνα τα δύο στοιχεία που μας κάνουν υπερήφανους γιατί στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και τιμούν τον άνθρωπο».

Έκλεισε δε με την έκφραση:

«Για μας τους εθελοντές της Πεντέλης και τον Δήμο Πεντέλης, στόχος μας είναι να στηρίζουμε με την εθελοντική μας προσφορά και τη λειτουργία μας, την σταθερή μας θέση “Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση”».

Τρόφιμα μοιράστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, σε περίπου 1.000 οικογένειες προσφορά αποκλειστικά των Πεντελιωτών χορηγών.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν οι χορηγοί, η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα-Χάνου, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, Νέας Πεντέλης Γιώργος Μουαμελετζής και Πεντέλης Κώστας Μωραΐτης, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Μελισσίων Γιώργος Βορέας και Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κοντουλάκος, Ιωάννης Ζώης και Παναγιώτα Κυβέλου και η κα Όλγα Κοζανιτά καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο άμισθος εθελοντής σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος.

Μέγας χορηγός της δράσης ήταν το Κοινωφελές ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση.

Χορηγοί:

  • Kozi΄s Εστιατόριο – Τζάνος Βασίλειος
  • Απολλώνιον ABEE – Ευαγγέλου Βασίλειος
  • Καραμολέγκος – Καραμολέγκος Μανώλης
  • Εκδόσεις Ψυχογιός – Ψυχογιός Αθανάσιος
  • KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. – Κυριάκου Μάριος
  • Powertec ΕΠΕ – Ντεμέης Χρήστος
  • Παντοπωλείο Πεντελικό – Μαρτζάκλης Ανδρέας
  • Super Market Σκλαβενίτης
  • Super Market Lidl
  • Ζαχαροπλαστείο Ντάλια – Καραδήμα Βίκυ
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Λαλητάδες
  • Ροταριανός Όμιλος Πεντέλης- Απέργη Έλσα
  • Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Πεντέλης
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
  • Αρτοποιείο Ελλήνιον – Μπαρούχας Δημήτρης
  • Αρτοποιείο Top – Βροντής Δημήτριος
  • Αφοί Φαλτσέτα – Πλαστικά
  • Δικηγορικό Γραφείο Αθανάσιου Τσιούμα
  • Playmobil.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet