Παρουσία του ΠτΔ η εκδήλωση για την αντιπυρική περίοδο
Κοινωνία

Παρουσία του ΠτΔ η εκδήλωση για την αντιπυρική περίοδο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στην κεντρική πλατεία Αγίας Τριάδος Πεντέλης, η κεντρική εκδήλωση των Πυροσβεστικών Μονάδων, Εθελοντικών Οργανώσεων, Φορέων Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και Πολιτών για την Αντιπυρική Περίοδο 2016.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό από τον εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου, μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο.

Στη συνέχεια ο επίτιμος πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

»Με αισθήματα τιμής και ευθύνης, η Πεντέλη, το Πεντελικό βουνό, οι εκπρόσωποι των φορέων Πολιτικής Προστασίας, οι δημότες – κάτοικοι και οι Έλληνες πολίτες, σας υποδεχόμαστε στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Πεντέλης. Η παρουσία σας ως ηγέτη διά βίου προσφοράς προς την πατρίδα, μας δίνει μήνυμα στήριξης και αποτελεί εφαλτήριο δύναμης.

»Η πρόληψη Πυροπροστασίας, είναι αποστολή καθαρά της Αυτοδιοίκησης. Η νίκη στις πυρκαγιές έρχεται ΜΟΝΟ με την πρόληψη και μόνο αυτή μας σώζει.

»Η Αυτοδιοίκηση σε απόλυτη και στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους συναρμόδιους κρατικούς και εθελοντικούς φορείς και την κοινωνία,  υπό τον συντονισμό και τον έλεγχό της, πρέπει να έχει την κεντρική ευθύνη της Πρόληψης.

»Σήμερα η Πεντέλη, εγκλωβισμένη στους δασικούς χάρτες που συντάχθηκαν με βάση το δασικό υπόβαθρο του 1945, πασχίζει να βρει το δίκιο της και να προστατευτεί από όλους αυτούς που θεωρούν τα λάθη της κεντρικής εξουσίας στον χειρισμό του δασικού στην περιοχή, ευκαιρία για στήριξη των συμφερόντων τους για απόκτηση πεντελικής γης. Το κράτος πρέπει να λυτρώσει τον Πεντελιώτη από τον παραλογισμό της εφαρμογής των δασικών χαρτών που συντάχθηκαν με βάση το δασικό υπόβαθρο του 1945 για την περιοχή.

»Είναι τουλάχιστον παράλογο, πλαγιές και λυκορέματα του Πεντελικού, αγορασμένα μετά το 1975 αντί πινακίου φακής, ακραιφνώς δασικές εκτάσεις, να έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο και να νομιμοποιείται μία παρανομία που δημιουργεί σήμερα, “ντορό συμφερόντων” και για άλλους κατόχους πεντελικής γης, την ίδια στιγμή που οι κεντρικές πλατείες -στην κεντρικότερη των οποίων βρίσκεστε- και οι πατροπαράδοτοι οικισμοί της Πεντέλης να έχουν χαρακτηριστεί δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.

»Ζητάμε συνεργασία και υπευθυνότητα στη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση ενεργειών στην πυροπροστασία πυρασφάλεια και στα δασικά θέματα στο Πεντελικό. Διεκδικούμε στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια αποζημιώσεις από την Τουρκία για τις καταστροφές των πυρκαγιών του 1995 στη ζώνη ευθύνης του Δήμου μας.

»Το δασικό θεσμικό πλαίσιο στο Πεντελικό, αδικεί τη λειτουργία του Κράτους μας, τους Πεντελιώτες και το Πεντελικό περιβάλλον και σας ζητάμε να επέμβετε, γιατί  είναι ανάγκη η κεντρική εξουσία να νομοθετεί, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν της και τις εισηγήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας με το έμβλημα του Δήμου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον δήμαρχο Πεντέλης.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε τα οχήματα και τα πληρώματά τους και συνομίλησε με τους εθελοντές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο π. Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας, ο εκπρόσωπος του υπουργού Περιβάλλοντος Ιωάννη Τσιρώνη, Κώστας Δημόπουλος – δ/ντής Δασών, οι  πρ. υπουργοί Χαράλαμπος Αθανασίου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο εκπρόσωπος του προέδρου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, η βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή, ο πρ. πρόεδρος Εφετών Θεοχάρης Μπίρπος, ο διευθύνων Σσύμβουλος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση Ευάγγελος Χρόνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρ. δήμαρχος Μελισσίων Δημήτρης Τομπουλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Δήμων της Αττικής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, διευθυντές σχολείων και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet