Προβλημάτισε το Δ.Σ. Πεντέλης η ΜΚΟ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κοινωνία

Προβλημάτισε το Δ.Σ. Πεντέλης η ΜΚΟ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ενδιαφέροντες διάλογοι, «καρφιά» και υπονοούμενα χαρακτήρισαν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, του θέματος «Συμμετοχή του Δήμου στο Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα (Σύμπραξη) & υποβολή πρότασης για την υλοποίηση του έργου (Πράξης) με τίτλο “Συνδυασμός μια δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου και μιας δομής Φαρμακείου Δήμου Πεντέλης”».

Οι ενστάσεις της μειοψηφίας, εκφραζόμενες κυρίως από τους επικεφαλής Νατάσσα Κοσμοπούλου (Συμπολιτεία) και Αντώνη Φειδοπιάστη (Πεντέλη εν Δράσει) εστιάστηκαν στο γιατί ο Δήμος, ενώ διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, δεν συμμετέχει μόνος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κι επιλέγει τη σύμπραξη με μια ΜΚΟ. Η αρμόδια θεματική αντιδήμαρχος, Άντα Μπούσουλα, αιτιολόγησε την επιλογή υποστηρίζοντας ότι ο χρόνος που μεσολαβούσε από την απόκτηση της διαχειριστικής επάρκειας μέχρι την υποβολή της πρότασης δεν ήταν επαρκής για να κινηθεί ο Δήμος από μόνος του, ενώ αναφέρθηκε και στη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας δεν πείστηκαν κι επανήλθαν με νέες ενστάσεις, ζητώντας επιμόνως να μάθουν ποια θα είναι τα οφέλη της ΜΚΟ από τη συγκεκριμένη συμφωνία, με την αντιδήμαρχο να εξηγεί ότι αυτά περιορίζονται στο ποσοστό που θα λάβουν μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν προβλέπεται άλλη αμοιβή. Ωστόσο, ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης επέμενε στο ερώτημά του και μάλιστα, σε κάποιο σημείο ρώτησε εάν «υπάρχει κάτι κάτω από το τραπέζι», προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία της κας Μπούσουλα, που θεώρησε ότι το σχόλιο τη θίγει προσωπικώς.

Ένα άλλο ερώτημα που τέθηκε επιμόνως και από τους δύο επικεφαλής της μειοψηφίας (σ.σ.: ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης απουσίαζε από τη συνεδρίαση) ήταν εάν ήδη διαθέτει ο Δήμος Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο όλες τις φορές «απαντήθηκε» από την αντιδήμαρχο με την ίδια στερεότυπη ερώτηση: «Έχει Κοινωνικό Παντοπωλείο ο Δήμος;»(!)

Νατάσσα Κοσμοπούλου: Ψηφίζουμε, αλλά δεν μας πείσατε
Νατάσσα Κοσμοπούλου
Νατάσσα Κοσμοπούλου

Στην τοποθέτησή της για το θέμα, η κα Ν. Κοσμοπούλου υποστήριξε ότι ο Δήμος θα μπορούσε μόνος του να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να επωφεληθεί όλων των ωφελημάτων του, ενώ χαρακτήρισε ως «πρόφαση» τα περί έλλειψης προσωπικού. Αν και δήλωσε σίγουρη ότι η ΜΚΟ «θα λάβει τη μερίδα του λέοντος» από τη σύμβαση, τόνισε ότι η παράταξή της είναι «αναγκασμένη» να ψηφίσει την εισήγηση, μόνο και μόνο γιατί «δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε τα χρήματα του προγράμματος», αλλά ζήτησε πριν την τελική υπογραφή να έρθουν όλες οι λεπτομέρειες στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει αυτό, καθώς δεν έχει πειστεί για το τι προβλέπουν οι όροι συνεργασίας με τη ΜΚΟ.

Το αίτημά της απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, λέγοντας κοφτά ότι «το Σώμα θα εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο κι αυτός είναι που θα υπογράψει», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει κανένα δικαίωμά του. Μάλιστα, φανερά ενοχλημένος, δήλωσε: «Να μην ξανακούσω κάτι τέτοιο εδώ μέσα»(!)

Αντώνης Φειδοπιάστης: Όχι στα παιχνίδια με τις ΜΚΟ
Αντώνης Φειδοπιάστης
Αντώνης Φειδοπιάστης

Για «παιχνίδια με τις ΜΚΟ» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Πεντέλης εν Δράσει, επιμένοντας ότι ο Δήμος έχει τη διαχειριστική επάρκεια να συμμετάσχει μόνος του στο πρόγραμμα, αλλά επιλέγει -για άγνωστους λόγους- «ν’ αναζητά συμβούλους και συμμαχίες με τον μανδύα των ΜΚΟ».

Εν μέσω συνεχόμενων διακοπών από την πρόεδρο του Σώματος και την αρμόδια αντιδήμαρχο («γιατί τόση αγωνία για τη ΜΚΟ κα Μπούσουλα;», τη ρώτησε κάποια στιγμή ο κ. Φειδοπιάστης, για να προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης), ο επικεφαλής της παράταξης υποστήριξε ότι ο Δήμος «χάνει την ευκαιρία να καρπωθεί το σύνολο του προγράμματος», κι επιμένει να συνεργαστεί με μια ΜΚΟ που «ούτε τη μετοχική σύνθεσή της δεν ξέρουμε», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η εν λόγω Οργάνωση είχε στο παρελθόν «εκδιωχθεί από τον Δήμο Καισαριανής».

Τελικώς, τόσο ο κ. Φειδοπιάστης, όσο και ο δεύτερος σύμβουλος της παράταξης, Κώστας Τζουμάκας, καταψήφισαν την εισήγηση.

Άντα Μπούσουλα: Πάντα αντιδράτε όταν φέρνουμε κάτι καλό για την πόλη
Άντα Μπούσουλα
Άντα Μπούσουλα

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλα τα στοιχεία της σύμβασης είναι διαφανή και ξεκάθαρα και βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων κι επανέλαβε ότι ο Δήμος δεν είχε ούτε τον χρόνο, ούτε το προσωπικό για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη δράση.

Τέλος, η κα Μπούσουλα στηλίτευσε τη στάση της μειοψηφίας να προβάλλει αντιδράσεις κι ενστάσεις, «όποτε η διοίκηση φέρνει προς ψήφιση κάποιο θέμα που ωφελεί τον Δήμο και τους κατοίκους του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet