Ανάρτηση Κτηματολογικών Στοιχείων για την Κοινότητα Ψυχικού
Κοινωνία

Ανάρτηση Κτηματολογικών Στοιχείων για την Κοινότητα Ψυχικού

Ξεκίνησε αρχές Σεπτεμβρίου η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των κατόχων ακινήτων στην Κοινότητα Ψυχικού.

Μέσω της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου.

Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νέο Ψυχικό έχει ολοκληρωθει η κτηματογράφιση, και έχει περάσει στην φάση του «Λειτουργούντος κτηματολογίου», με γραφείο στο υποθηκοφυλάκειο Παπάγου (Μακεδονίας 8, τηλ. 210 6516226). Το ίδιο ισχύει και για τη Φιλοθέη, με γραφείο στο υποθηκοφυλάκειο Χαλανδρίου (Αγ. Παρασκευής 70, 210 6825686).

Οι ημέρες λειτουργίας του γραφείου πλ. Γεωργίου Β (αίθουσα BLUE BELL) είναι:

  • Καθημερινά: 09:00 – 16:00
  • Τετάρτη: 09:00 – 19:00

Τηλ. : 210 6743831
Διάρκεια Ανάρτησης: 5/9/2016 – 5/1/2017
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κτηματολόγιο, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο: www.ktimatologio.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet