«Βολές» Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου κατά δημάρχου
Κοινωνία

«Βολές» Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου κατά δημάρχου

«Βολές» κατά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου με αφορμή λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και εργαζομένων στον Δήμο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την αντίθεσή του σε «ανάρμοστες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, συμπεριφορές και σε «στοχοποίηση» υπαλλήλων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε συμπεριφορές και γεγονότα που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και στη σχέση τους με την αιρετή διοίκηση του Δήμου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του σε συμπεριφορές και γεγονότα που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και στη σχέση τους με την αιρετή διοίκηση του Δήμου, με πρόσφατο γεγονός την παρουσία του δημάρχου και την ανάρμοστη συμπεριφορά του στους υπαλλήλους του Τμήματος Λογιστηρίου και στη συνέχεια τη στοχοποίηση δύο εξ αυτών, την Πέμπτη 11/02/2016.

Ως Συνδικαλιστικό Όργανο πιστεύουμε ότι, προσωπικές και λεκτικές επιθέσεις προς υπαλλήλους, με ιδιαίτερα σκληρά και προσβλητικά λόγια και φραστικές «απειλές» περί «ιδιωτικοποίησης», δεν βοηθούν στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

Ως Σύλλογος δεν μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος, δηλαδή με ποιον τρόπο έπρεπε να αντιμετωπισθεί η υπηρεσιακή υπόθεση που προκάλεσε την επέμβαση του δημάρχου, αλλά το γεγονός ότι τέτοιες παρεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς δημιουργούν ένα κλίμα φόβου αλλά και -το σημαντικότερο- απογοητεύουν υπαλλήλους που καθημερινά με την εργασία τους στηρίζουν τον Δήμο.

Ο διάλογος μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης, με σκοπό να βρεθεί η βέλτιστη λύση για οποιοδήποτε υπηρεσιακό πρόβλημα, αποτελεί τον στόχο για το μοντέλο διοίκησης που θα πρέπει να εφαρμόζεται στον Δήμο και εν γένει στη Δημόσια Διοίκηση. Εξάλλου, για κάθε υπηρεσιακό πρόβλημα, βασικές προϋποθέσεις θα πρέπει να αποτελούν η τήρηση της νομοθεσίας και ο σεβασμός της προσωπικότητας.

Ως Σύλλογος εργαζομένων, σε συνάντησή μας την Παρασκευή 12/02/2016, εκφράσαμε στον δήμαρχο την αντίθεσή μας σε τέτοιες συμπεριφορές και περιμένουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν.

Σε κάθε περίπτωση οι καλύτερες σχέσεις και συνεργασίες οδηγούν πάντα στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος όλων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet