Προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 από τον Γιώργο Θωμά
Πολιτική

Προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 από τον Γιώργο Θωμά

Στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 προσέφυγε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι η Πόλη μας, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος  Θωμάς, ζητώντας την ακύρωση απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με την απόρριψη της προσφυγής του, με την οποία προσέβαλε ως μη νόμιμη την πρόσκληση της 9ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.

Ο κ. Γ. Θωμάς θεωρεί, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξή του, την απόφαση απόρριψης ως «αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και μη νόμιμη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Θωμάς αναφέρει ότι: «Η ασκούσα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεν. Διευθύντρια Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, με την από  25-07-2016  απόφασή της παντελώς αναιτιολόγητα και εσφαλμένα απέρριψε την προσφυγή μου, με την οποία είχα προσβάλλει ως μη νόμιμη την πρόσκληση της 9ης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου». 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Γιώργος Θωμάς «η ασκούσα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεν. Διευθύντρια Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ουδόλως έλαβε υπόψη της την πλούσια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία αποδέχεται τους  νομικούς ισχυρισμούς μου και επιπλέον κατά μη νόμιμο τρόπο αγνόησε παντελώς την καταστρατήγηση βασικών διατάξεων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας εκ μέρους του προεδρείου κατά τη διαδικασία πρόσκλησης των μελών του Δ.Σ. της 9ης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου».      

Στην αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και μη νόμιμη απόφασή της, η ασκούσα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεν. Διευθύντρια Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, δεν εξέτασε και δεν απεφάνθη για τη συνδρομή ή όχι των προϋποθέσεων που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας  (Ν. 2690/1999  άρθρο 14 παραγ. 2 &4),  για  τη  διαδικασία ενημέρωσης και πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων».

 Η ειδική επιτροπή του άρθρου  152 θα αποφανθεί επί της προσφυγής εντός  30 ημερών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet