Αγγελίες εργασίας σύντομα στο… Facebook
Επιστήμη & Τεχνολογία

Αγγελίες εργασίας σύντομα στο… Facebook

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο online πειραματίζεται με ένα νέο εργαλείο που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις που διατηρούν Σελίδα να αναρτούν και να αναζητούν στοχευμένα τους πλέον κατάλληλους υποψήφιους για εργασία στους κόλπους του. Η είδηση από το Facebook έφτασε μέχρι τα γραφεία του LinkedIn, μια υπηρεσία επαγγελματικής δικτύωσης με μισό δισεκατομμύριο μέλη.

Η καρτέλα με τον τίτλο Jobs εμφανίστηκε στη Σελίδα του αμερικανικού τεχνολογικού vortal TechCrunch τη Δευτέρα και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πειραματίζεται με το εργαλείο ανάρτησης αγγελιών αναζήτησης προσωπικού.

Από την πρώτη του εμφάνιση, αποκαλύπτεται ότι η Facebook Inc. θα προσφέρει επί πληρωμή την διάχυση των αγγελιών σε περισσότερους υποψήφιους.

Οι αγγελίες για εργασία θα ξεχωρίζουν στις πολυπληθείς Ενημερώσεις.

Μάλιστα, το εργαλείο του Facebook θα συμπληρώνει από το προφίλ του εκάστοτε υποψηφίου κάποια από τα απαραίτητα πεδία της φόρμας που θα κληθεί να υποβάλλει το ενδιαφερόμενο μέλος του Facebook, όπως το ονοματεπώνυμο, η εργασία ή η εκπαίδευσή του, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο προφίλ του.

Οι επιχειρήσεις που θα αναρτούν αγγελίες για εργασία θα μπορούν να προδιαγράψουν το προφίλ των κατάλληλων υποψηφίων περιορίζοντας την αναζήτηση σε όσους έχουν τα κατάλληλα προσόντα σύμφωνα πάντα με όσα έχουν αναρτήσει οι ίδιοι και να πληρώσουν για να προσεγγίσουν περισσότερους υποψήφιους.

  • Ξέρατε ότι… Η δικτύωση θα αλλάξει τον τρόπο που θα εργάζεται η επόμενη γενιά, προέβλεπε με πρωτογενή έρευνά του το 2014 το «Εργαστήριο Δικτυωμένης Κοινωνίας» της Ericsson. Το περίεργο είναι ότι εκτιμούσε πως «οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσελκύσουν ταλαντούχα άτομα συνδέουν την δουλειά τους με την προσωπική τους αναζήτηση για το νόημα της ζωής». Από την άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις οι άνθρωποι στο μέλλον θα αποζητούν το εργασιακό περιβάλλον που θα προσαρμόζεται στις προσωπικές τους ανάγκες, με προτιμήσεις και εμπειρίες από την ιδιωτική σφαίρα να εφαρμόζονται στην εργασία.  Ίσως έτσι εξηγείται το τόλμημα του Facebook που θα φέρει τα ανέμελα μέλη του (που συνήθως ποστάρουν για οτιδήποτε δημοσίως) απέναντι στους δυνητικούς εργοδότες τους.

Η είδηση προκάλεσε την προφανή σύγκριση με το LinkedIn, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου τα μέλη του προσέχουν ιδιαίτερα τις αναρτήσεις τους. Εντούτοις, κανείς δεν επισκέπτεται καθημερινά το LinkedIn όπως συμβαίνει με το Facebook και ο πληθυσμός τους δεν είναι καν συγκρίσιμος: 1,79 εκατομμύρια μέλη στο Facebook, απέναντι σε 467 μέλη-επαγγελματίες/επιχειρήσεις στο LinkedIn. Το LinkedIn θα ανήκει στην Microsoft μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς του, ύψους 26,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

  • Ξέρατε ότι… Η Microsoft παρουσίασε το νέο Microsoft Teams για το Office 365, προσθέτοντας στα εργαλεία επικοινωνίας που προτείνει στις επιχειρήσεις ένα ακόμα, για την καλύτερη επικοινωνία και οργάνωση ομάδων εργασίας σε επιχειρήσεις που ήδη καταβάλλουν πληρωμή για τις υπηρεσίες της Microsoft από το cloud, συμπεριλαμβανομένου του κρίσιμου e-mail.  Η εταιρεία που ανέπτυξε το Slack και αν και startup κατάφερε να δικτυώσει 3-4 εκατομμύρια εργαζόμενους, της απάντησε απευθύνοντας ανοικτή πρόκληση «να καινοτομήσει», με μια ολοσέλιδη καταχώριση στον αμερικανικό ημερήσιο Τύπο και φυσικά, στο Web.

Πηγή: tech.in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet