Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων
Κοινωνία

Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων

Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» τονίζει: «Θεωρώ ότι δεν είναι υγιής η λύση αυτή και ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται, ώστε να είναι αυτόνομα από το κράτος». Επισημαίνει πάντως ότι για φέτος θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση. Επίσης, σημειώνει ότι θα αντιμετωπιστούν και «στρεβλώσεις» στα «προνόμια» των συνδικαλιστών.

Αντιθέτως, δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών, τονίζοντας ότι η απεργία είναι το έσχατο όπλο των εργαζομένων και θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Ερωτώμενος για τις συλλογικές συμβάσεις, επιτίθεται στο ΔΝΤ («σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει στην Ελλάδα ο Εργατικός Κώδικας του Πινοσέτ»), ενώ δηλώνει πως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ θα ισχύσουν τον Οκτώβριο, αναδρομικά όμως και για τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σε ερώτημα αν η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή υπήρξε διαφορετική από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντά: «Δεν είναι ολοφάνερο;».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet