Χιλιάδες στη συγκέντρωση επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού
Κοινωνία

Χιλιάδες στη συγκέντρωση επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού

Στο υπουργείο Εργασίας και στη Βουλή διαδήλωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2016 περισσότερα από 5.000 μέλη επιστημονικών φορέων, που πήραν μέρος στο πανδικηγορικό – πανεπιστημονικό συλλαλητήριο, με αφετηρία τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι επιστημονικοί σύλλογοι ζήτησαν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Για κυβερνητικές προτάσεις που «οδηγούν στην κατεδάφιση και τον σφαγιασμό των συντάξεων όλου του λαού και στερούν από τους νέους την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποτε σύνταξη» έκανε λόγο κατά την παρουσία του στην κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας.

«Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, εάν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση μειώσεις στις συντάξεις συνδυαστούν με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές και τις υπέρμετρες μνημονιακές φορολογικές επιβαρύνσεις, τους οδηγούν σε οικονομική καταστροφή, στην έξοδο από το επάγγελμά τους, την ανεργία και τη μετανάστευση» είπε ο κ. Στρατούλης.

Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Πηγή: in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet