Εξηγήσεις από Τσίπρα – Παυλόπουλο ζητά η μητέρα του Φύσσα
Κοινωνία

Εξηγήσεις από Τσίπρα – Παυλόπουλο ζητά η μητέρα του Φύσσα

«Αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, ας μου απαντήσουν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» λέει η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, αναφερόμενη στην καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης.

Η Μάγδα Φύσσα συμμετείχε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια πολιτική δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι έξω. Κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο που δολοφόνησαν τον Παύλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους βλέπουμε, να ακούμε τις κοροϊδίες τους, να βλέπουμε τις προκλήσεις τους και τα γέλια τους.

»Φτάσαμε στο σημείο, ο πατέρας του Παύλου να μην είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να αντέξει. Απλά αν θέλουν ας μου δώσουν μια απάντηση. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από μια εγκληματική οργάνωση που είναι και ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Μου οφείλουν μια απάντηση και θα ήθελα μια απάντηση» είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα, στη συνέντευξη Τύπου.

Κύρια αιτήματα της κ. Φύσσα και των φορέων που οργάνωσαν την εκδήλωση είναι η μεταφορά της δίκης από την αίθουσα στον Κορυδαλλό σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, ο ορισμός περισσότερων δικάσιμων ημερών από πέντε που έχουν αποφασιστεί να γίνουν αυτόν τον μήνα, και η αποκλειστική απασχόληση στη διαδικασία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση.

«Έπειτα από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη, αλλά το εμπόδιο είναι πως έχουν οριστεί μόλις πέντε συνεδριάσεις μέσα στον Ιούνιο, ενώ παλαιότερα ήταν 12 ανά μήνα. Νιώθουμε ότι έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης της Εφετείου», επισήμανε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Για απονεύρωση, υπονόμευση και για προσπάθεια αποστείρωσης από τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης, καθώς και για σοβαρές θεσμικές ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Εφετείου έκανε λόγο ο Άγγελος Βρεττός, συνήγορος των μελών του ΠΑΜΕ τα οποία δέχθηκαν επίθεση από τη ΧΑ: «Επιδιώκουμε να καταδειχθεί ότι η Χ.Α. είναι φασιστική οργάνωση με απόλυτη δομή, με επιχειρησιακή δράση και με αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο».

Για αναγκαιότητα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών μίλησε και η Ελευθερία Κουμάντου από το Παρατηρητήριο. «Έπειτα από έναν χρόνο διεξαγωγής της δίκης έχουμε καταγράψει κάποια στοιχεία. Από τους 69 κατηγορούμενους στη δίκη εμφανίζονται μόλις 5 με 6. Μέσα σε ένα έτος έχουν γίνει μόλις 63 δικάσιμοι, οι συνεδριάσεις που δεν έγιναν λόγω της αποχής των δικηγόρων υπολογίζονται στις 45, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μόλις 16 από τους 132 μάρτυρες».

Το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet